Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Westra Tesla

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Westra Tesla

czy tesla i westra mają ze sobą coś wspólnego ?? narazie zbieram dane mam pewne podejrzenia :P. wydawało mi się że te firmy albo ze sobą współpracowały albo jedna sprzedawała się gdzieś pod marką 2 czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie.... moze ktoś potwierdzi to co mówie albo sprostuje....

kiedyś ktoś wspominał o związku Westry z Tonsilem. Ale to chyba plotki z "Pani domu", pewnie jakiś paparazzi gdzieś ich razem sfocił... ech...

Skomentuj

Żadne ploty tylko prawda. Westra nie jest producentem żadnego głosnika. On daja z tyłu swoją nalepke to wszystko. Miałem np. gdwk 9/80/1 z napisem westra a nie tonsil. Z resztą pieczątka z napisem w samym tonsilu była robiona bo wygladała tak samo tylko napis nie ten co zwykle . Z resztą głosników jest tak samo.

Skomentuj

A w Mimasach po wyciagnieciu glosnikow nisko srednio Westry maja charakterystyczny kosz Tesli.
        Pewnie to firma posrednik i rozni producenci robia dla nich....

Skomentuj

MarekW trafiłeś w 10 !! właśnie to chciałem rozszyfrować!! to tesla Xw165 jestem na 90% o tym przekonany....

Skomentuj

patrząc na nazwę "Westra" można doszukać się podobieństwa do słowa "Tesla", po prostu jest to Tesla z zachodu :)

Skomentuj

więc tak rozpracowałem te Mimasy. gra to całkiem nieźle. basówki to na 99,9% tesle Xw165 w wersji 4 ohmowej połączone szeregowo (kolumna ma 8ohm) strojenie na jakieś 40Hz (na oko i ucho sprawdzałęm....) test odsłuchowy wypadł nieźle..... jak na kolumny za 500zł ale napewno nie za 2200..... gra to przyjemnie do 3000-4000Hz... i do tylu chyba gra Xw.... potem wchodzi arv'ka i zaczyna mieszać.... sopran jest kiepski... słuchałem Scorpionsów Wind of i stairway to heaven, metallica Whiskey in the jar. na koniec zapuściłem samba pati. więc tak Stairway brzmiało bardzo nienaturalnie... to samo wind of... (te kawałki znam idealnie) troche lepiej Whiskey i samba pati. kolumny nie lubią kwawałków z rozbudowaną średnicą. scena mizerna, a basu mało.... mimo to ta tesla moze być bardzo ciekawą propozycją do Diy bo średnie i basy są naprawde dobre tylko koniecznie z inną kopułką....

Skomentuj

Zgadzam sie z SW.

Skomentuj

a marka TLC z siedzibą w londynie to jest tonsil ze zmienioną nazwą czy oddzielna firma nie mająca nic wspólnego z tonsilem bo znalazłem tlc maestro 70????

Skomentuj

tonsil

Skomentuj

A może TLC = Tonsil Loudspeaker Company ?

Skomentuj

Poszla fama w swiat ze taka a taka firma niejest dobra wiec sprzedaja za granica pod inna nazwa maja prawo.Tak jak Chevrolety w Polsce a to Daewoo pod szyldem....

Skomentuj

a czy wy wiecie co znaczy Tonsil po angielsku?? bo ja na miejscu jakiegoś angola kupiłbym swojsko brzmiące "Castle", a nie jakieś dziwne migdałki.

a co do Daewoo... marka została wykupiona przez GMC, zmodernizowali samochody i sprzedają teraz, a nieuświadomieni ludzie myślą że to są amerykańskie bryczki...

Skomentuj

Czaruję...
                          X