Nie wiem co to dokładnie za firma, ale wiem, że chyba STX to nie jest, bo u mnie głośnik coś typu takiego : GDN-16-50-8 kosztuje aż 73 zł i wygląda mi to na bardzo dobre wykonanie. Także nie wiem, jak zapytałem się pana w sklepie jaka to firma, to poiwedział, że lepsza od Tesli i od STX'a. Głośnik 20 cm kosztuje 90 zł. A więc już sam nie wiem, co mam robić, bo widzę, że lepiej kupić STX"a i w ten sposób zaoszczędzić pieniądze i na dodatek będe miał pewny i sprawdzony sprzęt. I teraz już bez żadnego "mieszania" podajcie, jaki głośnik byłby dla mnie najlepszy. W gre wchodzą tylko głosniki 20 cm i te powyżej. Znacie się na tym a więc pomóżcie. Pożniej będziemy myśleć nad kolumną i nad tym najważniejszym : wzmacniaczem. Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zaczynam prace już niedługo - GDN 22/120/8 SS + TDA 7294 !
Collapse
X
-
No Ok. To teraz jak już mówiłem, głośnik kupię z netu - STX'a. A kable, terminal, itd. u tego pana w sklepie. No bo przecież nie będe terminalu z internetu kupwał, jak mogę go kupić na miejscu.
Teraz ZNOWU po raz 100 powtórzę to, co chcę uzyskać z tego subwoofera :
- Pokój 13,82 m2
- Czysty, miekki, dynamiczny w miarę bass do słuchania zwłaszcza radia ( Radiostacji zazwyczja )
Teraz Wasza praca :
- Jaki głośnik
- Jaka obudowa
- Jaka pojemność
- Jaki wzmacniacz
Koszta.
Czekam ..... Pozdrawiam !!!!!!
Skomentuj
-
Nasza praca? nasza praca sie zaczyna tu :
http://diyaudio.pl/articles.php
http://audiomania.info/articles.php?...64ed2b99d2b995
a konczy na ocenie tego co ty zrobiles!
[ Dodano: 04-03-06, 13:35 ]
ah,wyminales mnie
Skomentuj
-
myslę ze za 200 zł udało by sie kupic stx 27 150 8ss a do tego mostek na tda!
esho ma moduly po 30 zł,potrzeba 2 wiec 60 zł,do tego potrzebujesz zasilacz.... wyjdzie ze..70 zł?jakies smieci w stylu wtyki itp i mysle ze za 150 zł sie uda.... i masz juz suba ktory Ci wystarczy na dość długo...
Skomentuj
-
Ale musi być 27 cm do mojego pokoju, bo mój pokój ma prawie 14 m2 a sam głośnik stałby na wysokości uszu. A chcę, żeby wyszło jak najlepiej. Chociaż może i masz rację, większy potencjał, a póżniej jakbym kupił jakąś lepszą wieże to starczy.
A opowiedzcie mi dokładnie o wzmacniaczu, bo narazie jeżeli chodzi o wzmak to jestem ...... ciemny ;p !!!! Nic z tego kompletnie nie rozumiem, N-I-C ! A Irek w e-mailu napisał mi, że mógłby mi zmontować mniejszy wzmacniacz za 130 zł. A więc jeżeli chodzi o wzmak to musici mi wytłumaczyć to wszystko jak małemu dziecku ..... Czekam ... Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Napisałem już do Irka o wzmacniacz, ten mniejszy. Ooooo ... Widzę, że już się obliczenia pojawiły !!!! Fajnie :} 30 l i rurka 8 cm. Wybaczcie mi niewiedzę, ale o co chodzi ze strojeniem na 37 Hz ???? Jeżeli zbuduję ten amły subwoofer, to przygotowanie to będzie Wasza praca, moim wkłądme będzie tylko budowa :} :] :) Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Dobrze. Jutro usiąde przed tym i wszystko przeczytam, zwłaszcza o działaniu głośnika i o parametrach. Narazie WLK. DZIĘKI za wszelką pomoc, a to się liczy ! Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-03-05, 11:14 ]
Już mam przeczytane, i wiem już dużo. Na pewnoe nie tyle co Wy wiecie. Dobra. Teraz czekam na pw od Irka i póżniej ..... zaczynam się za prace ! Pozdrawiam !
Skomentuj
Skomentuj