Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaczynam prace już niedługo - GDN 22/120/8 SS + TDA 7294 !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem co to dokładnie za firma, ale wiem, że chyba STX to nie jest, bo u mnie głośnik coś typu takiego : GDN-16-50-8 kosztuje aż 73 zł i wygląda mi to na bardzo dobre wykonanie. Także nie wiem, jak zapytałem się pana w sklepie jaka to firma, to poiwedział, że lepsza od Tesli i od STX'a. Głośnik 20 cm kosztuje 90 zł. A więc już sam nie wiem, co mam robić, bo widzę, że lepiej kupić STX"a i w ten sposób zaoszczędzić pieniądze i na dodatek będe miał pewny i sprawdzony sprzęt. I teraz już bez żadnego "mieszania" podajcie, jaki głośnik byłby dla mnie najlepszy. W gre wchodzą tylko głosniki 20 cm i te powyżej. Znacie się na tym a więc pomóżcie. Pożniej będziemy myśleć nad kolumną i nad tym najważniejszym : wzmacniaczem. Pozdrawiam.

Skomentuj

Ostatnia osoba ktorej sluchaj to pana ze sklepu.

Skomentuj

No Ok. To teraz jak już mówiłem, głośnik kupię z netu - STX'a. A kable, terminal, itd. u tego pana w sklepie. No bo przecież nie będe terminalu z internetu kupwał, jak mogę go kupić na miejscu.

Teraz ZNOWU po raz 100 powtórzę to, co chcę uzyskać z tego subwoofera :

- Pokój 13,82 m2
        - Czysty, miekki, dynamiczny w miarę bass do słuchania zwłaszcza radia ( Radiostacji zazwyczja )

Teraz Wasza praca :

- Jaki głośnik
        - Jaka obudowa
        - Jaka pojemność
        - Jaki wzmacniacz

Koszta.

Czekam ..... Pozdrawiam !!!!!!

Skomentuj

glosnik wybralismy 22/120/4 sc... obudowe i pojemnosc sobie sam ustalisz... lenistwa tu nietolerujemy... wzmacniacz mozesz zamowic u irka wyslij mu wiadomosc na pw zapytaj o tda 7294

Skomentuj

Nasza praca? nasza praca sie zaczyna tu :
            http://diyaudio.pl/articles.php
            http://audiomania.info/articles.php?...64ed2b99d2b995
            a konczy na ocenie tego co ty zrobiles!

[ Dodano: 04-03-06, 13:35 ]
            ah,wyminales mnie

Skomentuj

bartekgib, napisz nam jesczez raz ile dokladnie masz na wszystko kasy. glosnik i wzmak.

Skomentuj

No to powiedzmy, że na głośnik mam 50 zł + przesyłka (głośnik tylko STX !!!) a na wzmak ze 150 zł. Tak, żeby to wyszło mnie z 200 zł za te dwie części. A obudowę, kable, itd to już wiadomo. Pozdrawiam.

P.S. Wszystkie artykuły mam przeczytane, ale wolę Waszą "żywą" pomoc. Pozdrawiam.

Skomentuj

myslę ze za 200 zł udało by sie kupic stx 27 150 8ss a do tego mostek na tda!
                  esho ma moduly po 30 zł,potrzeba 2 wiec 60 zł,do tego potrzebujesz zasilacz.... wyjdzie ze..70 zł?jakies smieci w stylu wtyki itp i mysle ze za 150 zł sie uda.... i masz juz suba ktory Ci wystarczy na dość długo...

Skomentuj

Ale musi być 27 cm do mojego pokoju, bo mój pokój ma prawie 14 m2 a sam głośnik stałby na wysokości uszu. A chcę, żeby wyszło jak najlepiej. Chociaż może i masz rację, większy potencjał, a póżniej jakbym kupił jakąś lepszą wieże to starczy.

A opowiedzcie mi dokładnie o wzmacniaczu, bo narazie jeżeli chodzi o wzmak to jestem ...... ciemny ;p !!!! Nic z tego kompletnie nie rozumiem, N-I-C ! A Irek w e-mailu napisał mi, że mógłby mi zmontować mniejszy wzmacniacz za 130 zł. A więc jeżeli chodzi o wzmak to musici mi wytłumaczyć to wszystko jak małemu dziecku ..... Czekam ... Pozdrawiam !

Skomentuj

bierz od irka.. tasior nie dawaj do jego pierdziawek 27 cm glosnika... bzdura jakas wez tego 22/120/4 sc

Skomentuj

Ale obudowę i pojemność Wy musici mi pomóc, bo przecież sie na tym znacie .... Ja tylko parę razy słyszałem niezły bas, a Wy wiecie, co jest dobre, bo macie z tym styczność. Tu nie chodzi o lenistwo, a o nie wiedzę.

P.S. Głośnik musi być 8 Ohm'owy. Pozdrawiam.

Skomentuj

obudowa ok 30l strojona na ok 37hz rurke daj 8cm dlugosc policzy program

Skomentuj

robta jak chceta,ja swoja opinie wyraziłem.

Skomentuj

Napisałem już do Irka o wzmacniacz, ten mniejszy. Ooooo ... Widzę, że już się obliczenia pojawiły !!!! Fajnie :} 30 l i rurka 8 cm. Wybaczcie mi niewiedzę, ale o co chodzi ze strojeniem na 37 Hz ???? Jeżeli zbuduję ten amły subwoofer, to przygotowanie to będzie Wasza praca, moim wkłądme będzie tylko budowa :} :] :) Pozdrawiam !

Skomentuj

mowisz ze przeczytales artykuly ? to JE PRZECZYTAJ JESZCZE RAZ.

Skomentuj

No dobrze - najwidoczniej nie doczytałem. To możecie mi wytłumaczyć ? Prosze. Pozdrawiam.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/articles.php?id=8

Skomentuj

bartekgib, poczytaj arty, bo to nie jest forum pomocy nieznającym się
                                      na akustyce :)
                                      tym bardziej że Koledzy wymagają od Ciebie elementarnych podstaw...
                                      Inaczej będe zmuszony zamknąć temat i odesłać Cię do artów...

Skomentuj

Dobrze. Jutro usiąde przed tym i wszystko przeczytam, zwłaszcza o działaniu głośnika i o parametrach. Narazie WLK. DZIĘKI za wszelką pomoc, a to się liczy ! Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-03-05, 11:14 ]
                                        Już mam przeczytane, i wiem już dużo. Na pewnoe nie tyle co Wy wiecie . Dobra. Teraz czekam na pw od Irka i póżniej ..... zaczynam się za prace ! Pozdrawiam !

Skomentuj

Czaruję...
                                        X