Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kto słuchal W200S i/lub 20 80 2 ?? Ew inne propozycje :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kto słuchal W200S i/lub 20 80 2 ?? Ew inne propozycje :)

Witam,
    Potrzebuje głośnika 8' (ew 10') do moich małech 3way podłogówek :)
    I w związku z tym szukam opini na temat tych 2 głośników.
    Kto je słyszał ? (oczywiście to pytanie odnosi się najbardziej do visatona
    A najlepiej kto móglby je porównać.
    Za wszystkie opiine z góry dzięki :*
    Pozdrawiam wszystkich :)
    0
    Visaton W200S
    0%
    0
    Tonsil 20 80 2
    0%
    0

Tonsil hmm ja go osobiscie posiadam i jestem z niego bardzo zadowolony a visaton jest klasa wyzej od Tonsila w wiec decyzja nalezy do ciebie
    pozdrawiam

Skomentuj

Ja bym nie powiedział, że visaton to klasa wyżej jeżeli chodzi o porównanie tych dwóch niskotonowców.

pozatym
      http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=1057

Skomentuj

harman, kto Ci powiedział ze W200 jest klasą wyżej od Tonsila 20/80/2 ? to dokładnie ta sama liga.. stąd ten dylemat takero :P

Skomentuj

nie slyszalem visatona ale za to tonsil jest po prostu mily i przyjemny, bardzo lubie go sluchac, ma taki cieply, mieciutki, obszerny dzwiek;-]

Skomentuj

Pozatym w200s płacze i zazdrości tonsilowi efektywności w sumie niby tylko 2dB :P

ale ogólnie http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=22 "........ Zgadzam się, ale jeśli obudowa będzie nisko strojona zyskamy co najwyżej kilka dB. Może się więc okazać, że subwoofer na GDN20/80/2 będzie mógl wytworzyć 102-105dB........." brzmi nieźle :)

Skomentuj

Pozostaje jeszcze dla niektórych może mało znacząca kwestia wytrzymalości mocowej. W200 w budzie BR 30l dość szybko sie kończy co też jest na plus dla tonsila który w tej samej obudowie zagra minimalnie niżej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                harman, kto Ci powiedział ze W200 jest klasą wyżej od Tonsila 20/80/2 ? to dokładnie ta sama liga.. stąd ten dylemat takero :P
                mialem na mysli ogolnie firme a cena visatona w200 to tylko 40zl drozej niz przetwornik z Wrzesni

Skomentuj

harman, Visaton faktycznie ma kilka lepszych głośników, reszta niestety juz taka dobra nie jest, a rzec można by nawet przeciętna, ale że ceny mają nawet przystępne to nie ma na co specjalnie narzekać..

Skomentuj

oba głośniki idą łeb w łeb...
                    trudno zwycięzce znaleźć :/
                    Jeśli jeden czegoś nie oferuje to oferuje to ten drugi ...

ciekawe jest też to że slyszy się wiele opinii że w200s jest dobry,
                    tylko jak się potem okazuje mało kto go słuchał :)
                    pozostaje mi tylko nadzieja że Viper go poslucha dziś i zda mi ralacje :)

Skomentuj

Cena taka sama a w innym poscie wypisalem roznice subiektywne ktore zauwazylem.
                      glosniki dwoch firm to zuopelnieinne technologie, wiec roznice musza byc, zaleznie kto co lubi.

Skomentuj

Czaruję...
                      X