Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kupić czy zrobić- kolumny: oto jest pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kupić czy zrobić- kolumny: oto jest pytanie

Witam !
    Na forum jest wiele osób które konstruują kolumny/monitory we własnym zakresie.
    Kieruję do Was pytanie:

Czy biorąc pod uwagę tylko efekty końcowe- czy opłaca się budować kolumny (czy może lepiej kupić używane) ?
    Chodzi tu tylko o wskaźnik walory dźwiękowe/cena.

Sam zamierzam budować kolumny wg. własnej konstrukcji, ale gdy szkicuję kosztorys, zaczynam mieć wątbliwości czy warto...

Wypowiedzcie się na ten temat !

Zastanów sie czy jakbyśmy uważali, że się nie opłaca to czy robiliśmy swoje drugie trzecie i kolejne konstrukcje ?

Skomentuj

A ja właśnie odwrotnie robiąc kosztorys jeszcze bardziej upewniem się, że warto. Jeżeli sam robisz to stosunek jakość/cena jest największy bo nie płącisz kroci za robocizne. Jeżeli to cię nie przekonuje to zawsze możesz robić dla własnej przyjemności, bo checa ze zrobienia kolumn czy suba jest wielka

Skomentuj

Wiesz napewno lepiej jest samemu robic lecz częso mozna kupic bardzo tanio kolumny od nas na allegor np teraz chyba esh0 sprzedaje. Kiedys widziałem jak facet od nas sprzedawał kolumny za 70% kosztów budowy wtedy sie opłaca kupic.

Skomentuj

Nawet jak by ktos sprzedawal dobre DIY za 120% ceny to i tak sie opłaca. Ja juz nie mam siły przekonywac znajomych ze DIY naprawde jest lepsze. Wczoraj co mało kumpla nie pobiłema pokłucilismy sie o monitorki esh0 Prawda jest tak że normalny człowiek nie zrozumie DIYowca niestety.

Klawish89, spróbujesz zrozumiesz

Skomentuj

Kupione kolumny nie przynosza tyle zadowolenia i satysfakcji, nie jest w stanie zrozumiec tego ktos kto nigdy sam nie zrobil kolumn (np)

Skomentuj

No heca z tego na pewno jest duża, to wiem. Widze, że jesteście zadowoleni z efektow swojej pracy, widocznie oplacalo się. No to mne utwierdz w przekonaniu, ze warto...

Skomentuj

Witam,
                Podobno "człowiek całe życie się uczy". Ta dziedzina nie jest "niebezpieczna" dla życia, lecz uważaj, bo może trochę wciągnąć.
                Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

w wiekszosci przypadków sa lepsze-zdarzaja sie nieprzemyslane konstrukcje
                  Pamietaj ze jesli zrobisz sam,to wiesz co masz a ze sklepu niezawsze....
                  Ja juz zlozylem 3 konstrukcje teraz (w ciagu 2 tyg) powstana kolejne 2 + wzmaki DIY wykonane przez esha :)(a psute przezemnie :P )
                  Pozdrawiam

Skomentuj

Prosty przykład Ostinato w sklepie koło 3000pln zamawiając głośniki z Holandi i robiąc wszystko sam zamkniesz się w 1000pln ( wykończona fornirem konstrukcja).
                    Im droższe tym większa przebitka.Moim zdaniem warto.

Skomentuj

Klawish89, i jest jeszcze taka zasada... im drozsze i lepsze glosniki i elementy tym bardziej sie oplaca finansowo.
                      wyjatek to horny na arzcie;] glosilk za 30pln warz 7000pln;] to tez o czyms swiadczy.
                      no i satysfakcja, nie ma nic cennejszego;] i roisz tak jak chcesz

Skomentuj

albo acuhorny to dopiero roznica w cenie :]

Skomentuj

Domino, mnie wyprzedzil;p

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                            no i satysfakcja, nie ma nic cennejszego;] i roisz tak jak chcesz
                            Satysfakcja - bezcenna.
                            Za wszytko inne zapłacisz karta Master Card

Skomentuj

Lukasz,czy moglbys przestac spamowac gdzie sie da?Dziekuje.

Skomentuj

Tasiorze coś bym powiedziala ale regulamin forum mi zabrania Własnie nawrociłem sie na diyaudio.pl bo jakoś wczesniej nie mogłem sie przemuc do tego forum a tu wysakuje taki Tasior z ranga specjalista <kozak> i mnie zniechęca na samym początku. Dzieki Tasior potrafisz pocieszyc człowieka. I jesli uwazasz ze spamuje to sie mylisz twoj problem, czy nie można czasmi zażartować.

Tasior, czy mógł bys przestac dołowac gdzie sie da? Dziekuję.

Jeśli maial byś dalej jakieś zażalenia to wal na priv

Skomentuj

Jak chcesz dobre monitorki to mam właśnie do sprzedania moją konstrukcje Monitory Na Teslach By Maxdila ver. 1.2 !!
                                  na

Allegro

Skomentuj

ŁukaszN, Tasior ---> koniec off topicu ,
                                    takie rzeczy to na pw lub gg :)
                                    Tymi oskarżeniami o zaśmiecanie zaśmiecacie właśnie ;]

a wracając do tematu ---> sama nazwa chyba mówi to dość wystarczająco donośle :)
                                    to nie jest www.buyaudio.pl ;]

Skomentuj

Czaruję...