Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy potrzebna zwrotnica do sub-a w kinie domowym ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy potrzebna zwrotnica do sub-a w kinie domowym ??

Witam mam pytanie czy do sub-a w kinie domowym zasilanego osobnym wzmacniaczem podłączonym bezpośrednio do wyjścia subwoofera w amplitunerze czyli sygnał już filtrowany konieczne jest założenie filtra czy nie ?
    Podobna kwestia dotycząca car audio moje radio ALPINE ma wbudowany regulowany filtr i wyjście pre out do wzmacniacza sub-a czy w tym przypadku zwrotnica coś pomoże czy można jej nie stosować ? Dodam że również wzmacniacz ma filtr.
    Dziękuję za wszelkie informacje w tym temacie
    Pozdr. Paweł.

Re: Czy potrzebna zwrotnica do sub-a w kinie domowym ??

Zamieszczone przez P-Szymanski
    Witam mam pytanie czy do sub-a w kinie domowym zasilanego osobnym wzmacniaczem podłączonym bezpośrednio do wyjścia subwoofera w amplitunerze czyli sygnał już filtrowany konieczne jest założenie filtra czy nie ?.
    nie
    a poco?
    sygnał już jest odfiltrowany przez filtr aktywny na wejściu, wkładanie zwrotnicy jest bez sensu i tylko pogorszy sprawę

Skomentuj

Re: Czy potrzebna zwrotnica do sub-a w kinie domowym ??

Zamieszczone przez P-Szymanski
      Witam mam pytanie czy do sub-a w kinie domowym zasilanego osobnym wzmacniaczem podłączonym bezpośrednio do wyjścia subwoofera w amplitunerze czyli sygnał już filtrowany konieczne jest założenie filtra czy nie ?
      Czy twój wzmacniacz z subwoofera nie ma filtra (oczywiscie aktywnego) ?
      Nie kazdy amp na filtrowane wyjście na subwoofer.

Skomentuj

Wzmacniacz do subwoofera nie ma filtra jest to Technics o mocy 2 x 100 W
        Wyjście SUB ze wzmacniacza kina domowego (AIWA AVD) jest podłączone do tego Technics-a który służy tylko do napędu tego subwoofera jest to głośnik Mac Audio Absolute 200 W RMS w obudowie BR

Skomentuj

To napewno odczujesz czy wyższe czestotliwosci sa odcięte? - czy wyjscie jest filtrowane z amplitunera.
          Jezeli nie przydałby pomiedzy amp a techniksem filtr aktywny.

Skomentuj

Dziękuję za informacje i pozdrawiam Forum

Skomentuj

Czaruję...
            X