Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SC10N czy DT94 ?? Proszę o opinie na temat tych głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SC10N czy DT94 ?? Proszę o opinie na temat tych głośników

Witam

Potrzebuję opinii osób o w/w głośnikach. Zastanawiam sie nad wyborem, ceny są porównywalne tylk co tu wybrac.... dodam ze ma to współpracować z WH 17 E, małe dwudroże monitorki.

Pozdr.

Kazdy jestinny, jak tu je porownac.
    Przewaznie w konstrukcjach prostszych dt uzywaja, dla spojnosci brzmienia z mniejszymi i sztywniejszymi membranami midbasow.SC takze jest dobry i i ema korektorka fazy co mnie osobiscie w dt denerwuje, choc na ch-ce nie zaznacza sie, widac ma tam byc.WYdaje mi sie calkiem subiektywnie ze SC moze zagrac bardziej miekko, ale to rzecz zestrojenia zestawu i chyba nizej mozna juz nim wchodzic.

Skomentuj

Mówiąc krótko bierz SC10N! warto do budżetowej konstrukcji

Skomentuj

DT94 jest bardziej szczegolowy i ma lepsza przestrzen, ma jedna bardzo przeszkadzajaca mi wade, sypie sybilantami niemilosiernie, niektore osoby odbieraja to jako tza "czyste" brzmienie, ja tego nie trawie. SC10N w swojej cenie bardzo dobry, szczegolowosc ma dosyc dobra, nie meczy i dobrze sie go slucha. Pod uwage mozesz wziac tez dt107 monacora.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ja sc10n właśnie zamówiłem do tuby na arz6608, bende miał porównanie z arv nareszcie, jak narazie wszyscy na forum go zachwalają

Skomentuj

borys, jak gra ten monacor ? :)
            Jak zgrałby się z ARXem ?
            Z czym wogóle dobrze się zgrywa :)

Skomentuj

Taki maly offtopic wynikajacy z mojej niewiedzy - co to sa sybilianty ???

Skomentuj

Tato Muminka, http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=9258&p=1#k

Skomentuj

takero
                  Z ARX nie wiem ale z czym lepszym mysle ze dobrze.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Naturalnie DT94 - lekko rozjasnia (podbija okoloice 13 - 15 kHz), jest detaliczny, bardzo przyjemnie komponuje sie szczegolnie z modeliami W...S. Jesli mialbym wybierac - DT94.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomaszo Zobacz posta
                      Naturalnie DT94 - lekko rozjasnia (podbija okoloice 13 - 15 kHz), jest detaliczny, bardzo przyjemnie komponuje sie szczegolnie z modeliami W...S. Jesli mialbym wybierac - DT94.
                      Wiem, że temat stary, ale zastanawia mnie ewentualny upgrade Visatona Alto II w miejsce DT94? Powiedzmy do 100zł/szt. Przymierzam się do zakupu wspomnianych kolumn i z myślą (jeśli to w ogóle ma sens) o jakimś delikatnym tuningu.

Skomentuj

Czaruję...
                      X