Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekran akustyczny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ekran akustyczny

Witam.
    Noszę sie z zamiarem zbudowania ekranu akustycznego. Czytałem trochę na temat zastosowania tego w pomieszczeniach, i głównym miejscem umieszczenia były np: ściany boczne i miejsce za kolumnami. Niestety umiejscowienie mebli w moim pokoju nie sprzyja ustawieniu ekranu za kolumnami ani na bocznych ścianach. Jedynie na ścianie za słuchaczem (na przeciw kolumn) jest duzo przestrzeni. I tu moje pytanie, czy warto umieszczać właśnie w tym miejsu wspomniany ekran? Dzięki.

hehe, ja mam dokladnie tkai sam problem,i tez mysle nad umieszczeniem za sluchaczem :) Narazie koncze kolumny, co beidze z ekranem to sie zobaczy <lol>

Skomentuj

Podstawa w wytłumieniu pokoju to ekran w górnych narożnikach (tam jest największe ciśnienie) i dywan na środku pokoju jeśli mamy w pomieszczeniu parkiet.

W kolumnach 300-2000 zł /szt. nie ma sensu dawać ekranu na ściany boczne, ale na ścianę za słuchaczem jest to jak najbardziej wskazane.

Jeśli mamy na ścianie bocznej okno to nie obejdzie się bez zasłony z grubego materiału.
      Załączone pliki

Skomentuj

sens jest zawsze ... (bez skrajnosci)

Skomentuj

Czaruję...
        X