Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

alton 70 - co zrobic z GDN??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

alton 70 - co zrobic z GDN??

Witam. Niedługo kupię Altony 70( to nie te ale takie) (zaklepane juz są) i Unitra Tosca 303.
    Napoczatku chciałbym zaznaczyc ze jestem maly i się nie znam…

Tylko jest jeden problem górne zawieszenie w gdn jest uszkodzone... Czyli standard, pianka się wykruszyła (real foto) i teraz mam problem, nie wiem co z tym zrobić czy może wymienić na STX GDN-25-100-8-SC czy może dać je do remontu?
    Chciałbym podkreślić ze interesuje mnie tańsze rozwiązanie. :( Niestety nie mam za wiele funduszy... :(
    A na dodatek nie wiem, w jakim stanie jest cewka, dolne zwieszenie z tego względu ze nie znam się za bardzo to wolałbym nowy głośnik, tylko nie wiem czy STX to dobry wybór…

Znalazłem jeszcze taka oferte na allegro orinały 97 zł za 2 sztuki

Proszę o pomoc w doborze głośnika i o wszelkie pomocne rady dotyczące tego sprzętu (poprawki).

I jeszcze się zastanawiam nad ta regulacja w tych głośnikach, czy to po upływie czasu nie działa po gorszajaco na dźwięk?

Z góry dziekuje za pomoc.

(niedlugo postaram sie wstawic zdjecia z cyfrowki).

Pozdro
    low-END

ja koledze wymienilem wszystkie glosniki z altusa na stx'a i gra calkiem znosnie tylko wziolem i zakleilem orginalny otworek br i zrobilem inny z wylu. gralo to calkiem znosnie

Skomentuj

ale zrobiles w ten sposob calkiem inne kolumny..

Kup te oryginalne tonsile to bedzie najlepsze rozwiąznie !!

przy zakupie stx'ow bedziesz musial zmieniac zwrotki wiec i koszty sie powiększa. Kupisz w nowe glosniczki , masz spokoj nie musisz nic grzebac i wiesz ze gra tak jak do tego zostaly stworzone

Skomentuj

chcial bym zebyscie dokladnie popatrzyli na te glośniki, wydaje mi sie ze one maja gumowe zawieszenie.. nie jestem pewien i zastanawia mnie czemu sa one takie tanie w porownaniu do ceny sklepowej?

lepsze fotki tych glosnikow:
        http://img45.imageshack.us/img45/5585/img30981iv.jpg
        http://img45.imageshack.us/img45/4599/img30978pv.jpg

pisze meila do goscia jak to jest z tym zawiasem...
        low-END

Skomentuj

wojtus, czytaj ze zrozumieniem aukcje !!!

"Głośniki są po profesjonalnej regeneracji, wymianie poddana została membrana wraz z oryginalnym zawieszeniem gumowym."

Skomentuj

Ups... niedoczytałem...

I jeszcze to: "Głośniki są jak NOWE (!!!)..."

a wiec czy mam wziac te glosniki czy lepiej zregenerowac sowje??

I jeszcze po glowie mi chcodza te STX'y...

reoddai a czy robiles cos w tych zwrotnicach przy wymianie na stx'y?? czy graja na zwrotkach pod tonsile?
            low-END

Skomentuj

robilem pod standardowa zwrotka, teraz kolega bedzie zamienial na stx, jak napisalem gra calkiem niezle jak na cos takiego, a co do regeneracji tak samo sie zmieniaja parametry i to na niewiadomo jakie, a od stx'a ma sie przynajmniej prawdziwe i idzie obliczyc srednice br :) ale powie mze nie oibedzie sie bez poszerzania otworu pod glosniki

Skomentuj

Witam!!!
                Widze wojtus, ze trafiłeś na moje głośniki. Tak to jest guma, głośniki zostały mi z regeneracji jakiś kolumn w które wsadziłem swoje głośniki...mało ważne

Owszem, parametry takiego głośnika się zmieniają, jednak dla typowego urzytkownika Altonów czy Mildtonów różniac jest nieodczuwalna... (z doświadczenia)

reoddai, owszem, STX ma parametry, ale wiekszośc z allegro co kupi te STX to na nie nie zwróci uwagi na te parametry albo nie umie ich zastosować tylko ładuje głośniki pod owe orginalne zwrotki,budy i BR. Po drugie jak znasz te parametry to lepiej już zlożyć nowe budy niż bawić sie w przeróbke Altononów... Zdecydowanie efektywniejszy wybór

Tyle ode mnie, nie chce tu robić reklamy na swoje głośniki, bo to są tylko typowe głośniki regenerowane do Altonów, Mildtonowó itp, dla ludzi którzy szukaja "zaspawać" dziure po rozsypanych głośnikach i mają troszkę wiecej oleju w głowie i nie zastąpią ich głośnikami z "diabeLkiem" lub "Debisei" (czy jakoś tak)

[ Dodano: 2006-03-21, 02:42 ]
                Aha, na pytanie czemu są tak tanie odpowiadam,że nie robie to na handel tylko wysprzedaje to co leży u mnie już jakiś czas i tylko "żona" sie drażni ze zajmuje miejsce na półkach...

Skomentuj

tylko ze za STX'A zaplacimy 50zl za pare :]

Skomentuj

Zamieszczone przez reoddai
                    tylko ze za STX'A zaplacimy 50zl za pare :]
                    O jakich Ty głośnikach mówisz? To te co dawałeś koledze do Altusów?

Skomentuj

poprawka 78zl za pare :)

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

wiec z tego wszystkiego ja bym wybral regenerowane tonsile

Skomentuj

te gdny z stxa sa do kitu-wg opini kilku osób.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                            te gdny z stxa sa do kitu-wg opini kilku osób.
                            ...już wolałem tego nie pisać bo ktos może uznać ze nie jestem bezstronny w tej kwestii

Ale sprawdzane, potwierdzam te słowa...

Skomentuj

Zamieszczone przez ruthi7
                              Witam!!!
                              Widze wojtus, ze trafiłeś na moje głośniki. Tak to jest guma, głośniki zostały mi z regeneracji jakiś kolumn w które wsadziłem swoje głośniki...mało ważne

Owszem, parametry takiego głośnika się zmieniają, jednak dla typowego urzytkownika Altonów czy Mildtonów różniac jest nieodczuwalna... (z doświadczenia)
                              a czemu nie zrobiles tego na zawieszeniu piankowym?? tak jak jest orginal, czy taka pianka bardzo szybko sie starzeje i pęka?
                              ----------------------
                              I jeszcze jezeli mam kupic to cała membrane z zaiweszeniem... tylko jakim pianka czu guma?

I jeszcze ktorą (oferty allegro) wybrac??
                              tancze, drozsze a moze z włokna szklanego??
                              low-END

Skomentuj

Czemu? Bo akurat w domowych zasobach miałem takowe membrany z zawieseniem gumowym.

Jezeli juz chcesz zblizyc sie maksymalnie do orginalu, to proponuje kupic orginalna membrane tonsila, z orginalnym zawieszeniem piankowym, taka membrana kosztuje ok 27zł sztuka...

A jezeli chcesz juz kupic zwykla membrane na zawieszeniu piankowym z allegro to nie przykladaj do tego juz takiej ogromnej uwagi...i tak zmienisz parametry bez wzgledu na to czy to bedzie guma czy pianka.
                                Inna kwestia jest fakt jak to zregenerujesz, czy robisz to 1 raz czy juz kiedys zrobiles, ile i jakim klejem to robisz...mnostwo rzeczy do okreslenia, do spaprania i...nauki:) ale kazdy sie na bledach

Skomentuj

no wlasnie bede to pierwszy raz robił...
                                  Jest tu na forum jakis FAQ na ten temat?
                                  Mozecie doradzic jaks konkretny klej?
                                  najlepiej dajcie linka do jakiegos tematu zwiazanego z renowacja.
                                  Ale mam nadzieje ze przed wami cos takiego sam znajjde.
                                  dziekuje i pozdrawiam
                                  low-END

Skomentuj

na glownej masz arta o regeneracji

[ Dodano: 2006-03-21, 20:25 ]
                                    aha orginalne membrany masz tutaj http://www.pabel.pl/membrany.html

Skomentuj

Będe tylko wymienał górny resor bo wymiana całej membrany nie jest dla amatora... czyli nie dla mnie. poczytam i postaram sie wymienic ten resor.

Dziekuje i Pozrdo.

[ Dodano: 2006-03-25, 12:26 ]

Poszukuje osoby ktora jest z Jeleniej Gory i jest w stanie wymienic mi gorne zawieszenie w

gdn 25/60/1-(2x).

Jesli nie znajedzie sie nikt chetny ktory to zrobi po przystepnej cenie bede musiał sam to

zrobic...
                                      low-END

Skomentuj

Czaruję...
                                      X