Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory-weryfikacja projektu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory-weryfikacja projektu

witam! od paru dni siedzę przy kompie i czytam. Chcę sobie zrobić monitorki do zestawu 7.1 Nie mam za dużo pieniędzy więc postawiłem na STX GDN-14-50-8-SS, za wysokie tony ma narazie odpowiadać Tonsil GDWT 9/70/1 - 8 Ohm(walały się niepotrzebne więc może się nadadzą, jednak trzeba będzie mooocno stłumić), lub jak fundusze pozwolą to STX GDWK-9-150-8-PJ. Obudowa ma mieć ok 9L(dobrze policzone??). GDN'a chcę ciąć przy ok. 3000 Hz,a tego Tonsila na 4500 Hz. No i teraz mój największy dylemat-BR: Zgodnie z tym co czytałem na diyaudio.pl ten głośnik nie nadaje się do BR(za wysokie Qts-0,6720), jednak na widziałem projekt na tych samych przetwornikach i autor pisze,że grają ok. Jeszcze jutro będę wiedział czy mam możliwość zakupu u mnie w mieście za rosądną cenę Tesli ARN-150, ale narazie zostaję przy STX. Byłbym dźwięczny za wszelką pomoc...

Nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz tesle 150, wysokotonowy stx też odpada, arv o niebo lepsze, zwrotka jest praktycznie wszędzie, tego tonsila lepiej nigdzie nie wsadzaj bo on poprostu zabija wysokimi, umnie słychać z niego wszyskie szumy, poprostu sie nie nadaje... tylko do estradówek.
    Pozdro.

Skomentuj

za wysokie tony ma narazie odpowiadać Tonsil GDWT 9/70/1 - 8 Ohm
      z tego glosnika jest tai dzwiek jak bys z wywrotki zsypywal piasek :/
      SC10 lub ARV Jesli sie upierasz przy tonsilku to moge polecic GDWK 10/80/7 ,,,Obecnie mam to i nie narzekam , MI sie podoba :]

Skomentuj

co do arv to nie podoba mi sie jego brzmienie, wole lagodniejsze brzmienie i cos co wyzej ciagnie

Skomentuj

Zamieszczone przez reoddai
          co do arv to nie podoba mi sie jego brzmienie, wole lagodniejsze brzmienie i cos co wyzej ciagnie
          Patrząc na koszta jakie Dziku chce przeznaczyć na tą konstrukcje można mu polecić arv bo na co innego chyba kasy nie wyszkrobie.

Skomentuj

Tym bardziej że raczej nie opłaca się dawać lepszego wysokotonowca do tego STXa...

Skomentuj

ja juz wyroslem naszczescie z tanich konstrukcji :P nie liczac tych hornow bo to zaprzeczenie ceny/jakosc :P

Skomentuj

Czaruję...
              X