Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jeden kanal ciszej gra.....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeden kanal ciszej gra.....

mam zestaw elektroniki taki jak na aukcji i mam maly problem

http://www.allegro.pl/item96440940_o...dio_195zl.html

otoz jeden kanal minimalnie ciszej gra (prawy- podlaczony prawidlowo)
    jak jest wlaczony amplituner- sygnal jest podany z czegos innego niz DVD to wszystko jest w porzadku wiec amplituner wykluczylem

a jak ogl;adam film lub slucham muzyki to slysze ze prawy kanal ciszej gra.
    zamienialem kable chinch w DVD i objaw przechodzi po zamianie na drugi kanal(czyli babel tez wykluczylem)
    analogiczna sytuacja jest jesli sygnal podawany jest z wyjscia COAXIALNEGO
    nie jest to drastyczna roznica ale jednak.

ustawienia w DVD sa standardowe tak jak byc powinno.

Macie jakies pomysly co to moze byc???

Tak poprostu jest , zawsze jeden z kanalow gra ciszej i ja mam tak samo , mialem technicsa i tes tak bylo , mam yamahe rx-v457 i jest tak samo wiec nie ma czym sie łamac .

Skomentuj

Wyrownaj sobie kanaly Balancem i spokoj :]

Skomentuj

Skoro na koaksjalu jeden kanał gra ciszej to może material jest tak nagrany

Skomentuj

Skoro na koaksjalu jeden kanał gra ciszej to może material jest tak nagrany
          Zgadzam sie z tym dzisiaj sprawdzalem podobne mam wrazenie , na jedym kawlku lewy glosniej na 2 prawy glosniej . nie ma sie czym martwic !!!

Skomentuj

Ja mam podobny problem - tyle ze nie sciezka jest ciszej, a wzmacniacz (WS 303) ścisza lewy kanał. Gra tylko prawy (przy małej glosnosci, przy wiekszej jest ok), jak przejade balansem na 100% lewy, to milknie wszystko :(

Skomentuj

ghazi, potencjometr

Skomentuj

Moze glupie pytanie, ale chcialbym byc pewien Potencjometr balansu czy wzmocnienia? :>

Skomentuj

Sprawdź oba najlepiej ;]
                  Ale zacznij od volume...

Skomentuj

ghazi, od Voluma

Skomentuj

watpie zeby potencjometr balansu i glosnosci bo i jedno i drugie jest sterowane cyfrowo

bylem na sprawdzeniu w serwisie z elektronika i rzekomo wszystko jest OK

ale juz sie przestalem martwic bo ten sam film w ktorym slyszalem roznice wrzucilem w pomieszczeniu do odsluchu na najlepszym zestawie jakie tylko mieli i ........................tez jeden kanal jest ciszej

trzeba poprostu regulowac balansem

ale troche jest to klopotliwe bo po obejrzeniu filmu chcac posluchac np radia to zeby wyrownac musze pstrykac pilotem :)

Skomentuj

moze to jednak mozliwe ze ma taki rozrzut parametrów potka? rozumiecie chyba,jedna sciekza oporowa(sorry,nieznam fachowej nazwy :/) wystarczy ze bedzie miala troche wiekszy opór i juz takie cyrki. jesli Ci sie chce to wylutuj potka,zmierz ile jest ohm na jednym kanale i ile na drugim(niedotykaj pokrętła,zeby niezmienic oporu),bedzie wszystko wiadomo.(a przynajmniej to czy to wina potka)

[ Dodano: 19-04-06, 00:52 ]
                        NIE SCIEKZA tylko ŚCIEŻKA

Skomentuj

MARO_M, moje sugestie odnosnie potencjometru były kierowane do kol. ghazi. Ty niestety (albo stety) nie masz u siebie klasycznych potencjometrów tylko np drabinke rezystorową.
                          Tasior, zwykły potencjometr choć prosty w budowie to w wersji stereo musy byc wykonanay ze zwiększoną precyzją. wartości oporów względem położenia slizgacza dla poszczególnych kanałów musza być idealne. I własnie w pozycjach skranych okazuje sie to trudne do spełnienia dla tanich elementów. Czesto własnie tutaj dochodzi do szybszego zużycia bo tam najczęsciej znajduje sie suwak i "żeźbi" ścieżkę oporową.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                          X