Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw estradowy na STX-38cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw estradowy na STX-38cm

No więc po wpłynięciu funduszy postanowiłem zrobić COŚ. To coś to zestaw estradowy. Do współpracy wkręcam innego forumowicza - Słomka.

Wracajac:

Postanowiłem zrobić zestaw estradowy ( narazie bez subwoofera)
    Jedna kolumna to z założenia -> GDN-38-300-?-AE + ( jakie mi wysokotonowe polecicie :) ) Chce przy okazji zaznaczyć, że nie chce tego robić na 30cm głosnikach.

Moje pytania to:
    - Jaki wysokotonowy bedzie pasował?
    - Czy potrzebny mi jest jakiś średniotonowy? Jak tak to jaki?
    - GDN-38-300-4-AE czy GDN-38-300-8-AE ?

Za odpowiedzi dziękuje :) i pozdrawiam

Ile chcesz na to przeznaczyc.
    Licz sie z faktem ze driver do tego 38 bedzie naprawde drogi. tak samo jak chcesz robic 3way to zwrotka bedzie kolosalnie droga:P
    Lepiej zrobic osobnego suba na tym 38.

Skomentuj

Nie chce robic 3way o ile to nie bedzie potrzebne, i to jest tez jedno z moich pytan, czy sredni musi być. O kwestie pieniężne to ja już sie bede martwił :)

Skomentuj

jak chcesz... ta 38 to jest typowy subbasik raczej nie do 3 drog... tylko jako spod... do nadstawek z takimi duzymi sredniakami to mozna by dac celestiona truvoxa 15"... ta 38 .to naprawde kiespki pomysl na kolumny.. poza tym kolumny ciezkie jeszcze je na statyw wrzucac... lepiej jest zrobic nadstawki na 12" i to tego subbasy na 15"...a jak sie uprzezrz to jest potrzebny do tego porzadny driver za ok 500-600pln sztuka wiec sobie to przemysl...

Skomentuj

Ja myslalem nad zestawikiem jaki zrobil SW. 2 drogi na 30-300-4AE i wysoki 8/150/8PJ tez STXa. Jak mu bedzie malo to subwoofer na 38...

Nie wiem ile funduszy na to ma +PiEnIaDz+ bo jakos nie chcial mi dokladnie powiedziec...

A i zestaw ma byc oczywiscie na male i srednie imprezki, a muzyka to glownie techno.

Skomentuj

80m2 na jakim mial ten zestaw SW zagrać to dla mnie za mało, potrzebuje czegoś mocniejszego dlatego tamta konstrukcja mnie nie interesuje. Na wszystko bez wzmacniacza moge przeznaczyć 600-800zł

Skomentuj

No to 2 czy 3 way na tym 38 odpada... koszty drivera czy zwrotki do 3way beda za wysokie.
              Mozna by pomyslec nad innymi przetwornikami, ale za 800zl ciezko cos sensownego na wieksza sale sklepac.

Skomentuj

80mkw to nie tak duzo... mysle ze z wielkim powodzeniem zestaw Sound Wave'a naglosni taka slalke.

Skomentuj

ja na duzej sali gmisnastycznej.. powiedzmy hala sportowa korzystam z dwoch 38... i powiem ze potrafia przybasowac... sadze ze 4-6 spokojnie by wystarczyly do tej sali a sala jest ogromna... ma kilkanascie metrow wysokosci i sa na nim 3 boiska do siatkowki... wiec jak robicie na niezbyt duzych terenach to te 38 dwie jako basy starcza.. a w 80mkw to dwa takie robia niezla sieczke...jak to powiedzial SW "jest to udomowiona estradowka"... ma spl estradowki ale zejscie typowego suba domowego...

Skomentuj

za 800zł to na strarcie sobie odpuść same drivery to ponad 800zl a gdzie reszta??

w 3way tez nieprzejdzie bo sama zwrotka to jakieś 200zł sztuka

jedyne co ci zostaje to 2+1 ale to znowu trzeba dwa wzmacniacze....

Skomentuj

No wiec wszystkie opcje z 3way mnie nie interesuja.

Miki, czytaj uważniej. Ja napisałem, że potrzebuje nagłośnić więcej niż 80m2, a o tym, że zestaw SW nagłośni taka powierzchnie to było napisane w innym poście.

Może prościej...

Czy przy 38cm STX i jakims syku( ktorego mi jeszcze nikt nie polecił) bede mial dziure w paśmie ?

Skomentuj

Bedziesz mial dziure w pasmie. Chyba ze wydasz na driverek tak jak pisze SW cos okolo 800zl.

Skomentuj

oczywiście że się da: podział na 800Hz i driver Beymy CP800/Ti i po problemie taniocha - jedyne 1231zł sztuka :)

i bym zapomniał jeszcze do tego tuba ze 300-400zł :)

czyli komplet wysokotonowców jakieś 3 000zł

Skomentuj

Sound Wave, tlumaczylem to Pieniadzowi...

Ja bym przystal na 30-300... w 2 way i sub jak mu bedzie malo
                            Ale ja sie kasa nie rzadze, wiec jego wybor...

Skomentuj

Czaruję...
                            X