Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odwrotka czy BS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odwrotka czy BS

Witam jestem mobilnym dj .W swoim zyciu zrobiłem juz kilka kolumn i subwooferów.Ostatnio zrobiłem odwrotki na głośnikach 38/300.4 AE STX'a grały dobrze lecz brakowało mi w nich tych najniższych częstotliwości .Nadazyła sie okazja i je sprzedałem.Teraz musze zrobic soc nowego i tu powstaje dylemat.
    Czy zrobic takie same odwrotki czy zwykłe bass-reflexyz wylotem w kształcie horna(tuby).Pomużcie mi dokonać wyboru.Chce tę konstrukcje zrobic na tych samych głośnikach .Z góry dziękuje za pomoc .

W jakich pomieszczeniach glownie grasz? Ja bym proponowal zrobic zwykle br.
    tuby to na wieksze sale albo plener. W malych pomieszczeniach sie nei sprawdza.

Skomentuj

odwrotka czy BS

to różnie ,ale chciałbym nagłaśniac nawet sale gimanstyczne . Najlepiej przydał by sie jakis kompromis moze BS i wylotem w kształcie tuby ??

Skomentuj

kinioll, a co wedlug ciebie daje wylot br w ksztalcie tuby poza redukcja szumu, ktora mozna prosciej uzyskac przez zastosowanie duzej powiezchni b-r z wyprofilowanym wylotem??
        tuby beda zawsze lepsze niz b-r , tyle ze trzeba do nich glosnikow o specjalnych parametrach. jak sie pakuje do tuby byle co to i wychodzi byle co, i anito basu nie ma , ani dobrej odpowiedzi impulsowej, ani cisnienia...

Maxi, tuby mozesz pakowac w kazde pomieszczenie, dobrze wykonane zawsze gwarantuja dobry efekt. instalowalem juz tuby w roznych pomieszczeniach i efekt zawsze byl bardzo dobry. w pomieszczeniach powyzej 30m2 raczej nie odczuje sie zadnych ograniczen w graniu... w mniejszych pomieszczeniach bas jest przenoszony troche "cisnieniowo" , co np. lubi mlodziez , do techno, rap , hip-hop w sam raz...

Skomentuj

Czaruję...
        X