Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt 2-drożne w stylu EPOS m22

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekt 2-drożne w stylu EPOS m22

Koledzy. Od jakiegoś czasu szukam nowych kolumn do nabytej hybrydy lampowej i chyba znalazłem to co by mi w miarę odpowiadało. Byłem wczoraj ze wzmacniaczem u kolegi z innego forum, który ma Epos m22 i zagrało to całkiem fajnie. Chciałbym Was prosić o pomoc, może polecicie jakiś gotowy projekt (lub przetworniki do wykorzystania w projekcie), żeby zagrało to w sposób zbliżony do tych Eposów? Oczywiście wiadomo, ze nie będzie tak samo ale i nie musi, chodzi o podobny charakter brzmienia. Podłogówki 2 drożne, ewentualnie monitory, które dadzą radę z basem w 23 metrach (zagraconych w miarę, dywan itp). Te Eposy chodzą po jakieś 2,5 tys. i chciałbym na projekt mniej więcej tyle przeznaczyć, no powiedzmy +/- 3 tys. Można liczyć w tej kasie na coś sensownego? Załóżmy, ze skrzynki zrobi mi znajomy, nie za darmo ale w okolicach kosztów.

Zapomniałem - wzmak to Jolida 1501RC
    Last edited by Benek vel Zenek; 21.02.2021, 22:00. Powód: Skleroza :)

O ile mnie pamięć nie myli, to Eposy maja polipropylenowe membrany i alu tweetery. Połączenie raczej rzadko spotykane w projektach forumowych, a do tego jeszcze konstrukcja 2.5 drożna. Cos z serii Sba MFC mogłoby podobnie zagrać, lub wyższa polka Seas U16.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow;n6?39603
      O ile mnie pamięć nie myli, to Eposy maja polipropylenowe membrany i alu tweetery. Połączenie raczej rzadko spotykane w projektach forumowych, a do tego jeszcze konstrukcja 2.5 drożna. Cos z serii Sba MFC mogłoby podobnie zagrać, lub wyższa polka Seas U16.
      Dzięki za odpowiedź. Jak pisałem, może być 2 drożna/monitory. Chodzi o to, zeby brzmienie było w podobnym stylu - szybsze i bardziej detaliczne niż Dali 450. Pisze się sporo o modowaniu tych Dali, czy jest szansa, żeby je przerobić na takie brzmienie zmieniając gwizdek? Tam są chyba papierowe Vify ale wiem czy one są w ogóle w stanie zagrać szybko i detalicznie.
      A coś z aluminiowych wooferów Visatona?
      Pamiętajmy, że to ok 23 metry, może jakiś większy woofer?

Skomentuj

Nic więcej nie polecicie? :(

Skomentuj

Czaruję...
        X