Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDWK 9/120 8ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDWK 9/120 8ohm

Witam.

myslę na tym głosnikiem ale nie wiem jak gra a nie mam jak sprawdzić przed kupnem.., może ktoś ma i udzieli nieco informacji o jego brzmieniu , a interesuje mnie brzmienie szczegółowe,analityczne nawet kosztem naturalnosci i miękkości.

Profesjonalista ja go posiadam ale nie wiem jak ci go opisac jak gra jak dla mnei jest naturalny moze czasami krzykliwy ale to jest kwestia aby dobrze go zestroic mogl by byc bardziej szczegolowy ogolnei jestem zadowolony :)

Skomentuj

czyli ogólnie nie jest ciemnym głośnikiem o zamulonej i zamarłej najwyższej górce..?

Skomentuj

ile masz na wydanie na wysokie?

Skomentuj

ogólnie mało.... tak do 60-70 zł.za sztukę..., a midwoofer to GDS-22-120-4-SE , proszę sie nie smiać , lubię słuchać naturalnej muzyki i trochę dynamiki nieskrępowanej głośnikami z dużym tłumieniem mębramy się przydaje.., teraz mam GDWK 7/50/19 jest całkiem dobry ale ma za niską skuteczność.

wzmacniacz home made na scalakach 15 W(całkowiecie wystarcza moc) - 3db przy 150 khz, a CD to JVC XL-V264 po modyfikacji części analogowej bo orginalnie bardzo muliła ( nie do słuchania)

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Profesjonalista
            czyli ogólnie nie jest ciemnym głośnikiem o zamulonej i zamarłej najwyższej górce..?
            moim zdaniem nie jest

Skomentuj

jezeli chodzi ci o najwyzsze partie to sa calkiem dobrze wyeksponowane
              ale radze go odpowiednio wyrownac bo bedzie za bardzo podkreslal swoja obecnosc
              na poczatek glosniczek jest calkiem dobry..ale(tylko prosze nie krytykowac) proponuje dozbierac 20zl i pokusic sie o jakas vife lub peerlessa. przynajmniej na jednego. sprobuj a nie pozalujesz.
              kolega zamiast kupic gdwk11/100 kupil vife d27tg(ok80zl/szt.) i teraz chlopak mnie wkurza bo brzmi o niebo lepiej....

Skomentuj

Tylko mi chodzi o tą efektywność .. tonsil ma 94dB z 8ohm a Vifka chyba nie... ,a szkoda....

Skomentuj

D27TG ma 92db z 6 ohm, wiec wychodzi niemalże na to samo.

Skomentuj

za te pieniadze poszukaj jakiejs Vify albo Visatona i zmień ten bas na coś innego

Skomentuj

Tak patrzę na cenę 150zł .. trochę mnie to przerasta..., naprawdę.. w tej cenie widzę też DX-a choć jest nieco bardziej nielinowy w paśmie... sam nie wiem co zrobić, ten bas mi się bardzo podoba jest średnio twardy ,dosć dynamiczny i nie jest agresywny w średnicy(oczywiście po zwrotnicy), miałem kiedyś revelatora 18 cm(dawne dobre czasy) i przynam sie ze był bardzo deliktany ,wysublimowany nie grał po swojemu tylko to co mu dano, ale na tym 20 cm STX jest więcej dynamicznych smaczków, jest bardziej żywy a to akurat w muzyce organowej naprawdę bardzo mi odpowiada -trafiłem wręcz na swój gust i spełnia on go w 100% tylko że brakuje mi sopranówki która będzie bardzo przeźroczysta i dosć silna na samej górce pasma, oczywiście wiem że mam odrazu kupić wstęgę albo R2904 ale poprostu nie mam kasy a gdybym miał to odrazu bym go kupił... Może faktycznie poczekam trochę i kupię coś z Vify tylko nie wiem czy może nie DX..? ,miał ktoś może oba modele .?

Arek.

Skomentuj

ale chyba nie zamierzasz kuic ich w sklepie......
                        http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=14445&all=1

Skomentuj

Paweł żebym to ja wiedział jak to wszystko załatwić...,
                          Arek.

Skomentuj

poszukaj Vify na allegro czasami mozna cos tanio kupi a jak nie to odkup od kogos kto zamowil z Holandi i mu cos zostalo ( sam bede mial prawdopodobnie pl27tg35 na sprzedaz), i nie bardzo rozumie porownujesz Scan speaka do STX?

Skomentuj

Moze zainteresuj sie monacorami , np. :
                              http://www.trimaudio.pl/index.php?a=...56&kt=3&id=138
                              http://www.trimaudio.pl/index.php?a=...=56&kt=3&id=46

Skomentuj

nic nie wiem na temat Monacorów ale chyba wolałbym tonsila, a w ogóle to już nie wiem co wybrać a nie chciałbym psuć dzwięku.., a jak monacory grają..? odrazu dodam ze tesla jak dla mnie gra okropnie tak samo tonsil ten niby HI-END owy z metalową siateczką nad kopółką który mnie kosztował 110zł u Tonsila w sklepie, dosłownie wszystkie mikrodetale pożarł i zostawił to co MP3 zostawia czyli ogólny zarys wysokich tonów.., szukam czegoś co jest całkowicie przeźroczyste, może faktycznie Vifa DX..?

arek.

Skomentuj

Na allegro nie kupuje sie tweeterow tonsila bo sa to zazwyczaj pokatnie skladane odpady. Pozatym o ile tonsil robi bardzo dobre GDNy i GDMy to wysokotonowce niestety nie naleza do najlepszych. Tweetery monacora sa podobno w wiekszosci o klase lepsze od tych tonsilowskich (poza paroma wyjatkami) - ale niestety nie sluchalem zadnego z nich wiec nie chce na sile nic doradzac.

Skomentuj

Może ma ktoś jakieś jeszcze inne propozycję na bardzo dobrą górkę ale tą najwyższą..?
                                    Arek.

ps. miałem te głośniki pod inną nazwą GTC (xxx) ale identyczne z wyglądu, po prostu coś strasznego, zero mikrodynamiki , nawet alphard TW401sx jest lepszy GDWK7/50/19 jest 3 razy lepszy od tego głośnika.

http://www.allegro.pl/item98930827_t...warancja_.html

Skomentuj

Czaruję...
                                    X