Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alpine SWL-1042 / wyrazcie swoja opinie/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alpine SWL-1042 / wyrazcie swoja opinie/

Pisze do was poniewaz ten glosnik na jendych stronach kosztuje okolo 290zł lecz znalazlem srone gdzie mozna kupicza 240zł. Jak sie okazalo wszystkol adnie ale gdzie parametry :smt108 . Szukalem na google i po 3 minutach znalalem parametry:

Alpine SWL-1042 :

Moc max: 500 Wat
    Moc ciagła: 150 Wat RMS
    4 Ohm
    88,4 dB
    Fs 33 Hz
    Vas 65 L
    Qms 4.06
    Qes 0.37
    Qts 0.34

Czy ten glosniik jest wart swojej ceny bo myslalem zeby zrobic suba ??

Prosze o opinie

Niby za takie pieniądze można zaryzykować,
    ale głośnik wygląda jakby producent dość mocno na nim oszczędzał - kosz z blachy :/
    Parametry podobne do mojego DLSa więc wyglądają nieźle :)
    Ale ucho prawde Ci powie :)

Skomentuj

glosnik to typowa samochodowka
      niskie vas i qts zapewne da mala obudwe
      cena ok 250 to nie zbyt wyburowana cena dospyc spory magnes (jezeli takie jest naprawde) moze obiecac ladna kontrole jednak wytlaczany kosz troche psuje ogolne wrazenie jednak ja bym zaryzykowal i go kupil moze w koncu cos nowego sie pokaze a nie tylko stx ehhhh

Skomentuj

Faktem jest to czasami mam wrażenie że na świecie jest tylko pare modeli głośników,
        i gdy ktoś się wychyli z czymś nowym to zostaje ostro zjechany (nie mówie of koz o przypadkach gdy jakiś noob wyskakuje z VK i piezakiem alpierda :).
        Owa sytuacja jest jeszcze o tyle nieciekawa że mało kto tak naprawde słuchał głośnika ktorego poleca i opiera się on na jakiś odgórnie przyjętych założeniach - "skoro X mówi że jest dobry to musi taki być, skoro X-owi sie podoba to jeśli nie podobałby się mi to znaczy że słoń mi nadepnął na ucho" itp.
        Jak to mówią - smutne, ale prawdziwe.
        Tym samym zachęcam do proponowania onwych rozwiązań i łamania barier i wałkowanych konstrukcji :)

Skomentuj

Czaruję...
        X