Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory studyjne sm 212

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory studyjne sm 212

Witam,chciałem zbudować sobie duże monitory studyjne dalekiego pola w projekcie ,który posiadam znajdują się następujące głośniki ;
    Scanspeak D3004/6620.00 x1
    Scanspeak Illuminator 15wu8741T00 x1

Volt Rv3143 x 2
    Jakie głośniki firmy np SB Acoustic ,lub innej mogę zastosować w ich miejsce żeby zmniejszyć trochę koszty.
    Obudowa 150 litrów wymiary 700 x 700 X 400 mm.
    Dziękuję.

Ale zdajesz sobie sprawę, że jak masz projekt i zmienisz 'tylko' głośniki, to całą resztę projektu możesz wywalić do kosza?
    Z innymi głośnikami wszystko od zera trzeba pomierzyć i zaprojektować zwrotnice, a pewnie jeszcze zmienić obudowę

Skomentuj

Jeżeli chodzi o zwrotnice tak wiem ,nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o pomiary itd .zbudowałem dopiero jedne monitory studyjne 3 drożne w/g projektu na głośnikach seas ,wszystkie elementy tzn.skrzynki zwrotnice itd robiło mi kilka osób ,ja tylko złożyłem to do kupy.Nic w projekcie nie zmieniałem ,wyszły genialnie.Używam je już 5 lat ,teraz potrzebuję coś dużego ,ale kasy nie za dużo więc pomyślałem sobie że jeżeli w projekcie są podane głośniki o konkretnych parametrach to można je zamienić na inne (innej firmy)o tych samych parametrach albo zbliżonych .Wiem ,że brzmienie może być trochę inne ale to już inna sprawa ,każdych monitorów trzeba się nauczyć.Jeżeli tak się nie da ,to po prostu raczej będę szukał może w inną stronę ,żeby ktoś dla mnie od początku w konkretnym budżecie zaprojektował takie monitory od poczatku.

Skomentuj

Absolutnie nie możesz zmienić głośników w projekcie. Właściwie to niczego nie możesz zmienić, jeśli nie masz wiedzy jak takie zmiany wpłyną na projekt i jak ewentualnie to skorygować. Nie masz kasy - nie buduj, lub dozbieraj.

Skomentuj

Ok,rozumiem dzięki.

Skomentuj

Zamieszczone przez BernardDrago Zobacz posta
            Witam,chciałem zbudować sobie duże monitory studyjne dalekiego pola w projekcie ,który posiadam znajdują się następujące głośniki ;
            Scanspeak D3004/6620.00 x1
            Scanspeak Illuminator 15wu8741T00 x1

Volt Rv3143 x 2
            Jakie głośniki firmy np SB Acoustic ,lub innej mogę zastosować w ich miejsce żeby zmniejszyć trochę koszty.
            Obudowa 150 litrów wymiary 700 x 700 X 400 mm.
            Dziękuję.
            Co to za monitor z dwoma wooferami 12" , możesz podać link do do tego projektu?

Skomentuj

Czaruję...
            X