Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki HI-END ktore wybrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki HI-END ktore wybrac

Witam

Planuje nie bawem kupic porzadne sluchawki HI-END ale mam pewin dylemat pozniwaz znalazlem kilka modeli i roznie sa opinie o nich. Wiadomo kazdy ma swoj gust ale zawsze warto ponac opinie roznych osob. Mianowicie model ktore mnie interesuja to:

Sennheiser HD595
    BEYERDYNAMIC DT 150

Oczywisie dojdzie do nich jeszcze jakis wzmacniacz sluchawkowy dokladnie nie wiem jaki moze tez cos polecicie lub inne godne modele.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

tak tak j jeszcz raz tak Sennheiser HD595 sam przymiezam sie do kupienia tych sluchawek ale czekam na fundusze ! z czystym sumieniem polecam

Skomentuj

tak jak nandzik senki 595 to jedne z najlepszych słuchawek, bayery sobie odpuść ewentualnie możesz poszukać AKG K 601

Skomentuj

zgadzam sie w 100%, bierz Sennheisery

Skomentuj

acha nie daj sie oszukac i powiedz e mozesz je kupic za 600 zl chodz w polce watpie zeby ktos ci za tyl szprzedal pozatym przy kwocie 600 zl oni i tak niezla kase zarabiaja !!

Skomentuj

Wiem, że może odezwę się niepotrzebnie, ale mam Sennheiser'y HD 415 ale nieuwierzycie - poszła mi PO RAZ DRUGI (!!!!!!!!) lewa strona ..... !!!!! Te nowe słuchawki mam teraz 6 dzień i już po nich - wcześniejsze miałem 3 tygodnie i po tym czasie też poszłą lewa strona w ten sam sposób - powolny zanik sygnału. Słuchawki zostały mi wymienione na nowe po okresie 2 tygodni czekania. Były używane przy komputerze na średniej głośności, dbałem o nie jak o dziecko, kabel niezwijany, dosłownie CIĄGLE STAN NÓWKA, a odwdzięczyły mi się taką "piękną" niezawodnością. Nie wiem, co mam znowu robić, ale chyba ponownie dam je na gwarke. Znowu wymienią na nowe, podziałają teraz 1 dzień i się mi chyba zapalą na głowie. Myślałem, że taka firma, z taką tradycją będzie daleka od wszelkich wad fabrycznych ( bo uznaję ja to jako wada fabryczna serii HD 415 i HD 435 ) ale się SZCZERZE zawiodłem. Ja osobiście niepolecam .... Wybaczcie, ale chyba mogę wystawić taką opinię po tak wielkiej, podwójnie powtarzającej się wpadce. Pozdrawiam !

Skomentuj

mozna by sie zastanowic czy po tylu wymianach sluchawek cos z twoim szprzetem jest nie tak :|

kumpel przez ostatnie 3 miech juz 4 dysk twardy w kompe wymienia nie wiadomo czemu ... pewnie 4 dyski z rzedy byly lipne :\ ja jestem bardzie przekonany ze cos ma
              z plyta

Skomentuj

Nie wiem jak wyzsze modele ale ja mam hd201 od jakiegos czasu, nic sie z nimi nei dzieje oprocz tego, ze sa coraz bardziej muzykalne;]
                Wiem, ze to nei ta polka cenowa ale goraco polecam.

Skomentuj

Ale były i używane na discmenie Philipsa ( bardzo cichy sprzęt ) i na wieży Panasonica, ale było dobrze, i nie mogły się zepsuć od tak, i to poraz drugi. A co jeszcze lepsze - słuchawki były kupowane w Niemczech, i przez Niemca, czyli jakościowo BARDZO DOBRE, a tu taki "wałek" .... Znowu tata musi jechać do niemieckiego Media Markt i je znowu dać na gwarkę. Chyba, że dam je tutaj w moim Iławskim sklepie autoryzowanym i powiem, żeby mi to nie na gwarce, a za pieniądze wysłali do servisu i zrobili, bo już mam dosyć SENNHEISER'a !!!!! Pozdrawiam !

Skomentuj

może któryś ze sprzętów puszcza stałe napięcie i powoli zagrzewa cewki na śmierć..?
                    to naprawdę możliwe, dla słuchwek zepsuty kondensator separujacy wzmacniacz to zabójstwo...

Arek.

Skomentuj

co do beyerow dt150 ponoc brzmia tak jakbys siedzial w pierwszych rzedach bedac na koncercie symfonicznym. ogolnie potrafia zrobic wrazenie ale potrafia tez bardzo szybko zmeczyc. o senkach jak na razie niewiele wiem. bardzo dobre sa ponoc beyery dt880. graja tak jakbys siedzial w 12-17 rzedzie i nie mecza tak bardzo, ponoc bas moglby byc lepszy ale sa uznawane za flagowy model beyerdynamica. jak na razie nie wiem nic na temat akg 601 oraz 701. do tego nie wiem czy tworca tematu slyszal o firmie ultrasone.
                      tu znalazlem recke sluchawek ktore ponoc kopia tylki i konkuruja z takimi firmami jak akg sennheiser czy beyerdynamic:
                      http://www.highfidelity.pl/artykuly/0508/ultrasone.html
                      sam zastanawiam sie nad sluchawkami ale to jeszcze sporo potrwa zanim zdobede odpowiednia wiedze szczegolnie jesli chodzi o wzmacniacz sluchawkowy. lepsze sluchawki juz niestety nie chca sie tak zadowolic zwyklymi wyjsciami w kartach dzwiekowych czy tym bardziej przenosnych odtwarzaczach cd. osobiscie gdy zastanawiam sie nad sluchawkami obowiazkowo mysle rowniez o wzmacniaczu dla nich. i tutaj jest totalny lipton bo ceny sa z ksiezyca jesli chodzi o niektore firmy dlatego nastawiam sie na kupno wzmaka od jakiegos entuzjasty ktory sam robi wzmaki ewentualnie jakis uzywany. nabardziej przydalby sie wzmak lampowy do sluchawek ale to juz oddzielny temat.
                      tutaj link do opinii uzytkownikow nie tylko na temat sluchawek, dosc sporo mozna wyczytac
                      http://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet.html
                      link do headroom :
                      http://www.headphone.com/products/headphones/full-size/
                      ciekawy link o ciekawych sluchawkach (ponoc korki konkuruja z pelnym wymiarem:)
                      http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=22202&all=1

najlepiej byloby posluchac samemu jak brzmia sluchawki, niestety ja nie mam takiej mozliwosci.
                      moj wybor stoi pomiedzy ultrasone 2500 pro
                      beyerdynamic dt 880 oraz akg albo 601 albo 701 w zaleznosci od ceny i tego co oferuja
                      ultrasone z tego co widac sa bardzo swieze jak rowniez firma jest swieza (chociaz jak mozna przeczytac nie tak bardzo) a rozwiazania zastosownae pomagaja isc na przod krainie sluchawek. nie kazdy lubi wrazenie bezposredniego powstawania dzwieku wewnatrz glowy:)
                      no i oczywiscie wzmak ECH skad tylko na to kase wziac:)

Skomentuj

Sluchales cos z Kossa?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomaszo
                          Sluchales cos z Kossa?
                          ja mam kossy porta pro (referencyjne słuchawki niemieckiego miesięcznika audio), podobno najlepsze do 600zł
                          http://www.audiostereo.pl/Koss_porta...51-219-15.html

Skomentuj

Też mam te Kossy, kupiłem od kumpla bardzo okazyjnie i okazały się bardzo dobrym zakupem :)

Skomentuj

to gratuluje dobrego wyboru
                              małe info o tych słuchawkach: mało kto wie ale te słuchawki produkowane są od 1984r w niezmieninej formie:
                              The PortaPro, introduced in 1984, set the standard for portable listening. It remains a popular model today.
                              http://koss.com/koss/kossweb.nsf/kmuseum?openform&80s^Products

Skomentuj

To nie przeszkadza, zeby graly na bardzo wysokim poziomie Tranzystor sam w sobei tez sie nie zmienil od wielu lat, no moze tylko zmalal (taka tendencja u dzisiejszych samcow widac).

Skomentuj

Dzieki za opinie nie bawem udam sie do sklepu moze uda sie zrobic jakies odsluchy. Dzieki jeszcze raz.

Pozdrawiam

Skomentuj

Wiem, że znowu zaczynam nowy post, ale już sam nie wiem, co mam robić z moimi słuchawkami ! Mam HD-415 i jedna z nich już po kilku dniach się zepsuły - zaczęła się powoli z dnia na dzień przyciszać jedna słuchawka, aż w końcu przestała działać. Te słuchawki to już drugie takie, bo pierwsze poszły gdzieś po 2 tygodniach i to w ten sam sposób. Zostały mi one wymienione na nowe i znów kłopot. Słuchawki są z Niemiec, i tam też w Media Markt były kupowane, wysłane do firmy na gwarancji i wymienione na nowe. I mam ten sam kłopot. Nie po to za słuchawki płaciłem w przeliczeniu 170 zł, żeby używać ich maks. 2 tygodnie i klapa.

Co ja mam robić ???? Narazie nikt z rodziny nie planuje wyjazdu, chyba że tata gdzieś za 3 tygodnie, ale wróci dopiero za 2,5 miesiąc, a ja nie będe tyle czekał na nie. NIGDY ! Nie wiem, co mam dalej czynić. Nie znam adresu e-mail do Polskiego przedstawiciela, w polskim Media Markt mi ich nie przyjmą > Poradźcie mi - co mam robić ?!?!?!?!?! A może ktoś miał podobny przypadek jak ja - niech opisze. Każda pomoc się przyda. Pozdrawiam !

Skomentuj

skoro dwa razy padlo ci tak samo wiec smiem przypuszczac ze to wina czegos gdzie wtykasz sluchawki...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X