Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akustyk ILR12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akustyk ILR12

Witam
    mam pytanie. Posiada ktoś schemat zwrotnicy do konstrukcji akustyka ILR12 ? Z góry przepraszam jeśli jest na forum ale nie znalazłem a dawno mnie nie było.
    pozdrawiam

Zapytaj w Akustyku.

Skomentuj

Chciałem u nich kupić gotowe obudowy i zwrotnice i otrzymałem odpowiedź negatywną że tylko w zestawie z głośnikami, inaczej nie. A głośniki już mam. Wiec wątpię że schemat udostępni Pan Kisiel.

Skomentuj

Schematu ze względów na ryzyko jego "wycieknięcia" do sieci raczej na pewno nie udostępni, nawet odpłatnie. Oczywiście nie twierdzę, że Ty byś to zrobił ale On nie może mieć do nikogo pewności
        Z jednej strony rozumiem, że prowadzi taką politykę sprzedając całe zestawy wraz z głośnikami, bo w końcu jest dystrybutorem przetworników Scan Speak i to jego interes ale z drugiej strony jeśli ktoś ma przetworniki i chciałby kupić gotowe obudowy i zwrotnice to nie powinien robić klientowi "pod górkę", w końcu i tak na tym zarobi, co prawda mniej ale zarobi i wyjdzie na swoje

Skomentuj

Bo właśnie okazuje się że zarobi za mało. Mam kolumny akustyka na tych samych głośnikach tyle że zamknięte monitorki i ciekawi mnie czy zwrotnica jest taka sama… bo jak tak to po prostu zobaczę jaka jest i zrobie obudowy i zwrotki sam. Chciałem zamówić u nich ale niestety sie nie da. A chce zrobić też wolnostojące bo głośniki mam

Skomentuj

Olej go. Jest tysiące projektów na SS w sieci. Tymbardizej jak masz już jedne a nie chce to mu odpisz żeby sie poszedł ten tego i że za chorobliwy pociąg do pieniędzy spotka go kara z niebios.

Skomentuj

No wiesz,jest jeszcze taka stara metoda ,która za pomocą kalkulatora i wzorów oraz parametrów T-S głośników umożliwia policzenie objętości odbudowy,długości br itd.Tak myślę,że można zaufać parametrom głośników podawanym w notach katalogowych tak znamienitej firmy jak Scan Speak.

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
                No wiesz,jest jeszcze taka stara metoda ,która za pomocą kalkulatora i wzorów oraz parametrów T-S głośników umożliwia policzenie objętości odbudowy,długości br itd.Tak myślę,że można zaufać parametrom głośników podawanym w notach katalogowych tak znamienitej firmy jak Scan Speak.
                A co to ma do rzeczy?

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                Chciałem u nich kupić gotowe obudowy i zwrotnice i otrzymałem odpowiedź negatywną że tylko w zestawie z głośnikami, inaczej nie.
                Może się mylę, jeśli jest w tym głębsza logika, ale...

Jeśli Pan Kisiel UDOSTĘPNIA schemat zwrotnicy przy zakupie głośników, a NIE UDOSTĘPNIA przy zakupie samych obudów do jego projektu kolumn (nie wiem kto robi obudowy), to...

...i tu miałem napisać cały wywód... ale się powstrzymam.

Skomentuj

Moment moment. Ja chciałem zamówić obudowy wraz ze zwrotnicami… gotowe kolumny bez głośników. Nie pytałem o schemat zwrotnicy bo wątpię że udostępni… kiedyś prosiłem o schemat do starszej konstrukcji której już w ofercie nie było i też był problem. To tym razem spytałem o zakup po prostu gotowca.
                  Widziałem na forum były realizowane ilr12 ale nikt schematu zwrotki nie zostawił :) chciałem pójść na łatwiznę i zamówić gotowe ze względu na brak czasu niemniej jeśli schemat zwrotki zdobędę to wykonam sobie obudowy i zwrotnice bez problemu sam… i wiem że troels ma projekt na tych głośnikach i jest zwrotka niemniej ciekawi mnie ta akustyka ze względu na pewnie podobną budowę jak nie tą samą co ilrm które już mam a docelowo ma powstać zestaw do kina wiec wolę konstrukcje jak najbardziej zbliżone.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                    ...tym razem spytałem o zakup po prostu gotowca.
                    W takim razie kompletnie nie rozumiem Pana K.

Skomentuj

Każdy chce zarobić więc nikogo nie winię niemniej byłem święcie przekonany że uda się zamówić same zwrotki i obudowy, natomiast okazuje się że połowa zysku to sprzedaż głośników a podobno zamówień wiele i w tym czasie bardziej opłaca się wykonać i sprzedać gotowca. Dlatego mimo braku czasu zdecydowałem się na wykonanie ich samemu :) będą to proste skrzynki w zasadzie takie same jak akustyka - do kompletu monitorów które już od akustyka posiadam.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

W takim razie kompletnie nie rozumiem Pana K.
                        A ja rozumiem.

daniel 69 zapytał o sprzedanie czegoś czego Kisiel nie ma w ofercie.
                        W ofercie natomiast jest możliwość.
                        1. Zakupu gotowych kolumn.
                        2. Zakupu głośników wraz ze zwrotnicą.

Opcji zakupu obudów wraz ze zwrotnica nie ma.

Skomentuj

To że nie ma w ofercie, nie znaczy że się nie da.

Szef Polinka wysłał mi kiedyś towar "na gębę", bo potrzebowałem na szybko, choć w ofercie nie ma opcji wysyłki na gębę.
                          Chciał pomóc i pomógł.
                          Można? można.

Skomentuj

Z tego co wiem to w Tonsilu można kupić gotowe obudowy choć taka opcja w ofercie firmy nie widnieje.
                            Wszystko kwestia :
                            1. Dogadania
                            2. Podejścia usługodawcy do klienta.

Skomentuj

Czaruję...
                            X