Przeczesalem allegro, stx-a, tesle, dexona, tonsila i jakos nie udalo mi sie znalezc glosnika ktory by spelnil moje wymagania. Moze ktos z was zna jakies cudo ktore przoczylem.
Oto cechy ktore poszukuje.
- najwazniejsze czyli cena to max 100zl (jak sie znajdzie perelka do 150zl to tez sie nad nia zastanowie)
- srednica minimum 27-30cm. Oczywisie im wieksza tym lepiej
- duzy SPL minimum 90dB... ....im wiecej tym lepiej
- duzy Qts najlepiej powyzej 0,5
- nie musi miec niskiego zejscia. Jak zagra (F3) od 80Hz to bedzie dobrze.
- ze wzgledu na wysoki SPL i brak koniecznosci niskiego zejscia biore pod uwage rowniez wersje PA glosnikow
- w miare liniowa charakterystyka do 300Hz
Z tego co udalo mi sie wygrzebac to trafilem na 2 perelki.
-Tesla ARA 312 (niestety cena za duza)
-Dexon DRB30/60 (niestety brak dokladniejszych informacji o jakosci tego glosnika i prawdziwosci parametrow... szczegolnie SPL)
Moze ktos z was ma jakies ciekawe propozycje... ..wszelkie informacje beda mile widziane.
Pozdrawiam
Oto cechy ktore poszukuje.
- najwazniejsze czyli cena to max 100zl (jak sie znajdzie perelka do 150zl to tez sie nad nia zastanowie)
- srednica minimum 27-30cm. Oczywisie im wieksza tym lepiej
- duzy SPL minimum 90dB... ....im wiecej tym lepiej
- duzy Qts najlepiej powyzej 0,5
- nie musi miec niskiego zejscia. Jak zagra (F3) od 80Hz to bedzie dobrze.
- ze wzgledu na wysoki SPL i brak koniecznosci niskiego zejscia biore pod uwage rowniez wersje PA glosnikow
- w miare liniowa charakterystyka do 300Hz
Z tego co udalo mi sie wygrzebac to trafilem na 2 perelki.
-Tesla ARA 312 (niestety cena za duza)
-Dexon DRB30/60 (niestety brak dokladniejszych informacji o jakosci tego glosnika i prawdziwosci parametrow... szczegolnie SPL)
Moze ktos z was ma jakies ciekawe propozycje... ..wszelkie informacje beda mile widziane.
Pozdrawiam
Skomentuj