dużo tu pisano o średniotonowych głośnikach, ja chcę właśnie takie kupić średnica najlepiej 12cm, moglibyście napisać jakie firmy polecacie, bo STX'y są podobno niezaszczególne...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Średniotonówki
Collapse
X
-
Do jednego zestawu kupilem Alphardy ETP-1300S (czy jakos tak) - 12cm . W drugich kolumnach zastosowalem juz ARP 150 TVM.
i moze to kogos zdziwi ale wg mnie ARP jest BEZNADZIEJNY. Nigdy juz nie kupie tego glosnika. Zdecydowanie ladniej i naturalniej brzmi ten ALPHARD ! no a cena bez porownania. niektorzy teraz podniosa glos jak Alpierd moze byc lepszy od TVM...a jednak. oba glosniki dzieli przepasc wg mnie(brzmieniowa).
z tych dwoch zawsze wybiore ETP-1300 choc wyglada niezbyt ladnie.
-
arp jest beznadziejny i nie jest to zadna nowosc...alpier moze gra inaczej ale tez jest do.... no wlasnie niewiadomo... okresl sie w kwocie i z czym by mialo grac... moze tesla arx albo cos z tonsila tam sobie poszperaj www.tonsil.com.pl mozesz tez poszukac HECO na alegro niedrogie a przyzwoite...
Skomentuj
-
będą służyły w konstrukcji trójdrożnej:
bas stx: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
natomiast właśnie nie wiem jakie wybrać średnie tony i wysokie...no i przyznam, że nie chcę wydać na nie majątku, rozważałem tonsile 12/60/8, ale nie wyglądają załadnie jak dla mnie i dla konstrukcji, no i trochę drogie (chyba że coś z allegro), wolałbym również kosz zamknięty...
[ Dodano: 2006-04-21, 21:59 ]
będą służyły w konstrukcji trójdrożnej:
bas stx: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
natomiast właśnie nie wiem jakie wybrać średnie tony i wysokie...no i przyznam, że nie chcę wydać na nie majątku, rozważałem tonsile 12/60/8, ale nie wyglądają załadnie jak dla mnie i dla konstrukcji, no i trochę drogie, wolałbym również kosz zamknięty...
Skomentuj
-
boje sie kombinacji szczegolnie jesli na wysoki jeszcze innej firmy dasz.
Tansze glosniki maja silny charakter, swoj a nie neutralny wiec sposob kreacji ogolnego brzmienia jest czesto przypadkiem.
A wej 10cm tonsila i wysoki tez tej firmy do tego i masz spokoj.
Na srednie tony czlowiek jest wyczulony wiec dobrze zeby byly w miare.......
STX czy Alfred nawet gdyby byl kopulkowy nie jest dla mnie zadna oferta, chyba ze ktos by sobie zazyczyl to mu nawet sluchawke telefoniczna zamontuje.
Skomentuj
Skomentuj