Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Średniotonówki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Średniotonówki

dużo tu pisano o średniotonowych głośnikach, ja chcę właśnie takie kupić średnica najlepiej 12cm, moglibyście napisać jakie firmy polecacie, bo STX'y są podobno niezaszczególne...

Do jednego zestawu kupilem Alphardy ETP-1300S (czy jakos tak) - 12cm . W drugich kolumnach zastosowalem juz ARP 150 TVM.

i moze to kogos zdziwi ale wg mnie ARP jest BEZNADZIEJNY. Nigdy juz nie kupie tego glosnika. Zdecydowanie ladniej i naturalniej brzmi ten ALPHARD ! no a cena bez porownania. niektorzy teraz podniosa glos jak Alpierd moze byc lepszy od TVM...a jednak. oba glosniki dzieli przepasc wg mnie(brzmieniowa).

z tych dwoch zawsze wybiore ETP-1300 choc wyglada niezbyt ladnie.

Skomentuj

arp jest beznadziejny i nie jest to zadna nowosc...alpier moze gra inaczej ale tez jest do.... no wlasnie niewiadomo... okresl sie w kwocie i z czym by mialo grac... moze tesla arx albo cos z tonsila tam sobie poszperaj www.tonsil.com.pl mozesz tez poszukac HECO na alegro niedrogie a przyzwoite...

Skomentuj

jeśli 12cm to może arn116?
        jeśli może być 15cm to arx.
        Kwestia ceny, upodobań i tego z czym ma to grać ...

Skomentuj

Witam,
          Około 12 [cm] kosz, to weź pod uwagę:
          Visaton Ti100,
          Seas H1304,
          Vifa Pl11wh0908,
          Peerless 830872,
          Peerless 830870.
          To tylko sugestie.
          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Zamieszczone przez Piotr01
            Visaton Ti100,
            no nie wiem czy to dobra konkurencja dla STXa

[ Dodano: 2006-04-21, 12:33 ]
            PabloMar, powiedz do czego mają być te średnie tony ?
            Jaki wysokotonowiec i jaki niskotonowiec...

Skomentuj

będą służyły w konstrukcji trójdrożnej:
              bas stx: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
              natomiast właśnie nie wiem jakie wybrać średnie tony i wysokie...no i przyznam, że nie chcę wydać na nie majątku, rozważałem tonsile 12/60/8, ale nie wyglądają załadnie jak dla mnie i dla konstrukcji, no i trochę drogie (chyba że coś z allegro), wolałbym również kosz zamknięty...

[ Dodano: 2006-04-21, 21:59 ]
              będą służyły w konstrukcji trójdrożnej:
              bas stx: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
              natomiast właśnie nie wiem jakie wybrać średnie tony i wysokie...no i przyznam, że nie chcę wydać na nie majątku, rozważałem tonsile 12/60/8, ale nie wyglądają załadnie jak dla mnie i dla konstrukcji, no i trochę drogie, wolałbym również kosz zamknięty...

Skomentuj

boje sie kombinacji szczegolnie jesli na wysoki jeszcze innej firmy dasz.
                Tansze glosniki maja silny charakter, swoj a nie neutralny wiec sposob kreacji ogolnego brzmienia jest czesto przypadkiem.
                A wej 10cm tonsila i wysoki tez tej firmy do tego i masz spokoj.
                Na srednie tony czlowiek jest wyczulony wiec dobrze zeby byly w miare.......
                STX czy Alfred nawet gdyby byl kopulkowy nie jest dla mnie zadna oferta, chyba ze ktos by sobie zazyczyl to mu nawet sluchawke telefoniczna zamontuje.

Skomentuj

Czaruję...