Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica Tonsil Maestro S

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica Tonsil Maestro S

Szukam schematu zwrotnicy do zestawów Tonsil Maestro S. Z tego co przeszukałem w sieci nie znalazłem nic konkretnego co by odpowiadało tym zestawom.

Są dwie opcje :

- znaleźć kogoś kto ma Maestro S, zrobi zrzut schematu wedle ścieżek na PCB i pomierzy przynajmniej cewki ale czy komuś się będzie chciało przy tym grzebać?
    - napisać do Tonsilu z prośbą o udostępnienie schematu do Maestro S. Niedawno ktoś napisał do T+A o udostępnienie schematu podłogowych Criterion, bodajże model TB 160, produkowanych jakieś 20-25 lat temu i bez problemu mu przesłali może Tonsil też pomoże, kto wie

Choć jak patrzę na pomiar ch-ki to za głowę się łapie jak można tak spartolić potencjał tych wooferów i midrange na włóknie szklanym?

Skomentuj

Może na papierze wygląda słabo a gra dobrze? Spróbuję coś sie dowiedzieć u producenta. Dzięki.

Skomentuj

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1457494.html
        Post #1
        0
        Last edited by YasiekCorp; 08.12.2021, 14:03.

Skomentuj

Niestety Tonsil nie udziela takich informacji... Taką odpowiedź otrzymałem z działu serwisu.

Skomentuj

Zamieszczone przez martinez1975 Zobacz posta
            Niestety Tonsil nie udziela takich informacji... Taką odpowiedź otrzymałem z działu serwisu.

Kiedyś Tonsil do zestawów głośnikowych sam dawał karty charakterystyki wraz ze schematem zwrotnic.

Dziś się obawiają, że pojawi się szereg klonów Maestro S gdy udostępnią schemat? A to dobre...

Skomentuj

To nie schemat Maestro S tylko TLC Maestro 130 w układzie MTM.

Skomentuj

Nigdy nie miałem MaestroS i nie mam pojęcia o różnicach tych dwóch, tego z linku i tego z pytania.
                Sam używam JBL w studio i B&W w domu, oba zestawy aktywne i od dwudziestu lat tak jest. To co zamieściłem znalazłem po wpisaniu tytułowego pytania.

Skomentuj

Zamieszczone przez YasiekCorp Zobacz posta
                  Nigdy nie miałem MaestroS i nie mam pojęcia o różnicach tych dwóch, tego z linku i tego z pytania.
                  Sam używam JBL w studio i B&W w domu, oba zestawy aktywne i od dwudziestu lat tak jest. To co zamieściłem znalazłem po wpisaniu tytułowego pytania.

Spokojnie Tylko napisałem że to nie jest schemat Maestro S, tak dla sprostowania.

Skomentuj

Allures zero nerwacji, napisałem tylko co znalazłem na sieci i czego używam od 20 lat. Osobiście nigdy nie wrócę do pasywki, ale jeśli ktoś ma w tym dobrą zabawę lub nieodpartą potrzebę, nie mam nic przeciw. A jeśli komuś można pomóc bez specjalnego nakładu fizyki, to czemu nie pomóc?

Skomentuj

Zwrotnica:

Jak usunac obrazek, nie to wkleiłem.
                      Last edited by slitzer; 22.12.2021, 02:53.

Skomentuj

Niestety mam tylko zdjęcia schematu nie rozrysowałem.

Skomentuj

Czaruję...
                        X