Szukam schematu zwrotnicy do zestawów Tonsil Maestro S. Z tego co przeszukałem w sieci nie znalazłem nic konkretnego co by odpowiadało tym zestawom.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zwrotnica Tonsil Maestro S
Collapse
X
-
Są dwie opcje :
- znaleźć kogoś kto ma Maestro S, zrobi zrzut schematu wedle ścieżek na PCB i pomierzy przynajmniej cewki ale czy komuś się będzie chciało przy tym grzebać?
- napisać do Tonsilu z prośbą o udostępnienie schematu do Maestro S. Niedawno ktoś napisał do T+A o udostępnienie schematu podłogowych Criterion, bodajże model TB 160, produkowanych jakieś 20-25 lat temu i bez problemu mu przesłalimoże Tonsil też pomoże, kto wie
Choć jak patrzę na pomiar ch-ki to za głowę się łapie jak można tak spartolić potencjał tych wooferów i midrange na włóknie szklanym?
-
-
Zamieszczone przez martinez1975 Zobacz postaNiestety Tonsil nie udziela takich informacji... Taką odpowiedź otrzymałem z działu serwisu.
Kiedyś Tonsil do zestawów głośnikowych sam dawał karty charakterystyki wraz ze schematem zwrotnic.
Dziś się obawiają, że pojawi się szereg klonów Maestro S gdy udostępnią schemat?A to dobre...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez YasiekCorp Zobacz posta
To nie schemat Maestro S tylko TLC Maestro 130 w układzie MTM.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez YasiekCorp Zobacz postaNigdy nie miałem MaestroS i nie mam pojęcia o różnicach tych dwóch, tego z linku i tego z pytania.
Sam używam JBL w studio i B&W w domu, oba zestawy aktywne i od dwudziestu lat tak jest. To co zamieściłem znalazłem po wpisaniu tytułowego pytania.
SpokojnieTylko napisałem że to nie jest schemat Maestro S, tak dla sprostowania.
Skomentuj
Skomentuj