Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica do 2xARN188/05/04+ARV104/03/08

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica do 2xARN188/05/04+ARV104/03/08

Witam
    Przyszedł do mnie kumpel i jak zobaczył i usłyszał moje kolumny to postanowił nie być gorszy i również coś poskładać o takiej samej stylistyce tylko że mniejsze i oczywiście tanie. Wybór padł na 2xARN188/05/04+ARV104/03/08 i tu pojawił się problem ze zwrotnicą do tych głośników
    Mam schemat zwrotnicy do takich głośników ale do jednego ARN 4ohm oraz ARV 4ohm a ja potrzebuje zwrotke do 2xARN czyli 8ohm i ARV też 8ohm.
    Czy da się tą zwrotnice przerobić tak żeby pasowała do moich głośniczków?
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.
    Załączone pliki

heh znowu moja zwrotka a dokłanie czechów
    jak masz problem z omami to daj 2*188-8ohm równolegle i do tego arv-104-4ohm
    a zwrotnice soundwave mógł by obliczyć ale nie ma tych głośniczków :/
    a ja nie mam sprzętu do takiej roboty

Skomentuj

z tego co wiem to LukaszN wlasnie wyslal do SW arny 188 do pomiarow i po projekt zwrotki;] tylko ze do 3drog, ale zawsze mozna zagadac zeby SW policzyl tez zwrotke na 2way;]

Skomentuj

To trza bić do SW niech chopak przerobi głośniczki przyda sie przyszłemu pokoleniu :]
        a jakie wersje wysłane 8 czy 4ohm ?

Skomentuj

Ok
          Mówicie ŁukaszN ale jakie wersje wysłał?
          I kto to jest SW bo zabardzo nie jestem w temacie jak się z nim skontaktować ?

Skomentuj

SW ==> http://diyaudio.pl/forum/profile.php...ewprofile&u=35

Skomentuj

Nic o nas bez nas

JacekN, to ty masz te kolumny a elektrodzie w 3way tylko ze pod moim nickiem??

Ja mam ARN188 03/4 ale między tymi wersjami chyba nie ma za dużych rożnic więc i na podstawie paremetrów tego glosnioczka uda sie coś zrobić

Parametry zmierzone o dziwo lepsze niz podaje producent

A SW to Sound Wave uzytkownik i moderator tego forum poszukaj do niego kontakt i zagadaj

Ja bym sie jeszcze zastanowił nad doborem przetworników moze lepsza kopólka np SC10N?? A moze inny midwoofer np STX18 :]

Skomentuj

Te kolumny pod twoim nickiem na elektrodzie to właśnie moje.
                Mam brata bliźniaka co mu jest Łukasz a że u mnie coś się pochszaniło to zarejstrowałem się jako on tzn.Łukasz a N to pierwsza litera naszego nazwiska tu już jest JaceKN
                Myślałem właśnie nad tym STXem ale jakoś wypadło na ARN a co do SC to też myślałem ale ma być tanio więc prosto wszystko na TVM
                Pogadam jakoś z SW może coś pomoże albo wymyśli.
                Ale w dalszym ciągu czekam na pomoc w przerobieniu tej co zamieściłem tutaj.
                Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                X