Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica dwudrożna do W.15.160.8.FCX i T.10.200.8.MSX prośba o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica dwudrożna do W.15.160.8.FCX i T.10.200.8.MSX prośba o pomoc

Witam szanowne grono Jestem zupełnie początkujący w materii konstruowania zestawów głośnikowych , dlatego proszę Kolegów o pomoc w obliczeniu wspomnianej zwrotnicy.
    Obudowa 12l BR , częstotliwość podziału 3 kHz . Może Koledzy dysponują sprawdzonymi programami do obliczania i symulacji takich zwrotnic . Pozdrawiam Robert .

Hej Kolego,

zwrotnice mozna zaprojektowac jedynie na podstawie pomiarow glosnikow w docelowej obudowie. Zadna zwrotnica z kalkulatora nie bedzie poprawnie dzialac.

Skomentuj

Niestety , nie mam możliwości wykonania pomiarów , pozostaje mi jedynie zwrotnica z kalkulatora i ewentualne korekty organoleptyczne - słuchowe .

Skomentuj

Zamieszczone przez Tofik666666 Zobacz posta
        Niestety , nie mam możliwości wykonania pomiarów , pozostaje mi jedynie zwrotnica z kalkulatora i ewentualne korekty organoleptyczne - słuchowe .
        Na naszym forum staramy sie trzymac poziom merytoryczny i nie zalecamy takich rzeczy jak zwrotnica z kalkulatora, poniewaz w ten sposob po prostu nie da sie zaprojektowac dobrej zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tofik666666 Zobacz posta
          Masz już te głośniki? Widzę że jesteś z Wawy, zrób obudowę, jak będziesz miał skończoną, to wpadniesz do mnie, pomierzę ci je.

Skomentuj

Czaruję...
          X