Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 - drożne z Hypexami i Textreme ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3 - drożne z Hypexami i Textreme ?

Mam taki pomysł,
    Jestem w posiadaniu 2 szt. Hypexów Fa 253 , jak oceniacie pomysł na klasyczną, aktywną podłogówkę bez pochylenia frontu,, z układem głośników w"choinkę",z B.R. portem z przodu, z przetwornikami np:
    góra- HDS (lubiłem go zawsze z uwagi lekkość i plankton :) ale nie dokońca zachwycała mnie przestrzeń, powietrze itd, natomiast niewiem jak z hypexami zagra)
    środek - Textreme 6,5" 4ohm - nie słyszałem, ale na topie
    dół - Textreme 9,5" 4ohm - nie słyszałem, ale na topie

Wiem, wiem, nie słyszał a chce robić...tak już mam, ale mam wiarę.
    Byłbym wdzięczny za opinie.

Po jednym głośniku oczywiście na kolumne i w pomieszczeniu 30m2. (Monitory dają radę to i 25cm bas zagra)

SB Acoustics Satori WO24TX-4 / 9.5 Textreme

Skomentuj

Czy te głośniki są wogóle wortkie swojej ceny? Chociaż pogubiłem się w drożyźnie co ile kosztuje a ile powinno.

Skomentuj

Właśnie coś znalazłem - może pójść tą drogą co ten Pan ?

Skomentuj

HDS to glosnik zdecydowanie ponizej jakosci Textreme. Tu juz nie ma co oszczedzac i dac na gore ten sam material.

Kluczem do dobrej przestrzennosci bedzie optymalna obudowa pod katem dyfrakcji i poprawnie zrobione filtry.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            HDS to glosnik zdecydowanie ponizej jakosci Textreme. Tu juz nie ma co oszczedzac i dac na gore ten sam material.

Kluczem do dobrej przestrzennosci bedzie optymalna obudowa pod katem dyfrakcji i poprawnie zrobione filtry.
            Żeby chociaż ten textreme był jakiś wybitny. Przecież to cały czas puchate SBA. Zresztą na pewno miałeś okazję rozmawiać z "Dominikiem" to znasz też jego opinie w tym temacie :) HDS to taka wykastrowana szpilka bez tego efektu "sparkling" na górze. Jednym to się podoba drugim nie. Na pewno łatwiej ulepić coś z HDS'a niż z Szpilką. :) Tutaj to powinien lecieć Purify + Bliesma.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosayo Zobacz posta

Żeby chociaż ten textreme był jakiś wybitny. Przecież to cały czas puchate SBA
              Nie słuchałeś prawda ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz posta

Nie słuchałeś prawda ?
                Ludwiku Dorn - nie idź tą drogą :) z SBA jedynie NRXv2 oraz MFC i STAC mi podchodzą. Reszta to nie moje klimaty. Stary już jestem, słuch nie ten :)

Skomentuj

Czaruję...
                X