dostalem od alfreda wszystkie wynalazki w tym nowa serie RW z oglooooomnymi magnesami. 12 i 15cali maja nawet niezle efektywnosci choc jakosc brzmienia nie jest za specjalna. No i to co u alfreda najgorsze beznadziejne cewki. Glosniki spalily sie po kilkunastu minutach gry na nie pelnej mocy.
Mam charakterystyke RW80B81 i jak na taki potezny glosnik to ma on beznadziejna efektywnosc. Z tego co pamietam to chyba nie cale 90dB Wersja M uzyskala porazajace 90dB a wersja B juz nie miala sily.
Badziew.
niestety miałem czego bardzo załuje .Wogule głosniki ALPHARD -wiele do zyczenia wykonanie kiepskie ceniwo to mozna porównac do TVM-ów a jakość o wiele gorsza
mam tez alfreda EM802 podrobe emineca. Oczywiscie efektywnosc duzo gorsza choc z tego co pamietam dosc plaska charakterystyka. Jak bede w poniedzialek w firmie to pokaze wam charki.
Generalnie sam eminece alpha8 tez nie jest rewelacyjny. Ma duza moc ale nie zbyt rewelacyjna efektywnosc. Charakterystyke za to ma referencyjnie plaska i jak na estradowe 8cali ma nawet troche basu. Dla porownania celestion TR(TF)0818 ma wyzsza efektywnosc ale basu to raczej sie niz uslyszy. Monacor ma dosc dobry 8calowy glosnik z ogrooomnym magnesem ma calkiem niezel parametry. SP8/150 czy cos takiego.
Skomentuj