Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dwa pytania-prosze o rade

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dwa pytania-prosze o rade

Pierwsze pytanie jest wzgledem głośników a dokładnie w kturym z tych trzech głośniczków jest najlepsza średnica w Stx GDN-18-120-6-SW czy w ARN-165-05-8 lub ARN-150-73-8.
    A drugie jest takie: Gdzie lepiej umieścic bas-reflex z tyłu czy tez z przodu moze dodam ze maja to byc podłogówki zrobione na jednym z wyzej wymienonych głosników

Wydaje mi sie ze STX 18 , Nie mialem do czynienia z ARN wiec Ci dokladnie nie powiem.

Jesli chodzi o BR to: Tutaj jest konkluzja :P ( czy jakos tak ) Jesli dasz z przodu to kolumny mozesz przysunac max do sciany. Z kolei dajac BR z tylu masz duze podbicia i mozna tez regolowac Bass odsowajac badz przysowajac do sciany kolumne. Umieszczenie BR na tyle pozwala tez zmniejszyc slyszalnoe swisty powietrza jezeli takowe wystepuja :). Jezeli masz maly pokoj i ni emasz miejsca na to aby kolumny wystawic bardziej na srodek Polecam BR dac na przodzie.

Jak widac oba sposoby maja zalety i wady, Wybor pozostawiam TObie :)

Skomentuj

witam

ja z kolei nie mialem stx'ow ale ARN'y naprawde niemaja zbyt ciekawej srednicy - trzeba ja uzupelniacdobra wysokotonowka

mozesz jeszcze umiescic B-R na dolnej sciance

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        witam

ja z kolei nie mialem stx'ow ale ARN'y naprawde niemaja zbyt ciekawej srednicy - trzeba ja uzupelniacdobra wysokotonowka

mozesz jeszcze umiescic B-R na dolnej sciance
        Jak czytam takie pierdoly odechciewa mi sie wchodzi na forum. "nie ma srednicy trzeba uzupelnic wysokotonowka" niskie tony tez uzupelniasz kopulka ?

Arn 150 srednie pasmo ma doskonale, stx hmmm 14tka starej serii grala nawet ciekawie (nie pamietam modelu GRZESKA sie pytaj).

Skomentuj

Mam w planach budowę podłogówek na ARN-150-73-8 po jednym na kolumnę i nie przeraża mnie jego spl na poziomie bodajże 85dB. W planie mam umieszczenie br u dołu na przedniej ściance. Wiec jestem ciekaw Twoich doświadczeń z tym głośnikiem o ile oczywiście zdecydował byś się by go zastosować.

Skomentuj

EZO, ale jednak 18sw ma lepszą średnice :)
            taką bardziej przejrzystą :)
            choć oczywiście każdy ma inny gust :)
            robert73, 85dB to wcale nie tak mało :)
            wyżej wymieniony stx 14 ma spl poniżej 80dB
            ale tragedi aż takiej nie ma :)
            tylko że dyskoteki na nim nie zrobić, no i nadaje się raczej do mniejszych pomieszczeń...
            AraS, jak powiedziałem najlepszą średnice z tych głośników ma stx,
            to gdzie najlepiej umieścić br zależy od tego gdzie mają stać kolumny...

Skomentuj

No mam mały pokój jakies 10 metrów i głosniczki raczej nie moga stac za daleko ściany bo po prostu mało miejsca

Skomentuj

Czaruję...
              X