Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odpowiedni głosnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odpowiedni głosnik

Witam!
    Mam pytanie, czy głośnik znajdujący się na tej aukcji http://allegro.pl/item103944125__pot...dion_20cm.html
    nadaje się do suba? Jaki lepszy?
    Proszę o porady oraz doradzenie w sprawie innego glosnika (do okolo 100zł)
    Z góry dziękuje

Odpuść sobie go :| za 100zl z groszem masz 20/80/2

[ Dodano: 2006-05-22, 15:55 ]
    Jak chcesz taniej to stx, powiedz czym to chcesz zasilić

Skomentuj

Gdn 20/80/2.... a nie lepiej np. GDN 20/60/3 EX ??
      Jest tańszy i ma mniejsze pasmo przenoszenia.. no tylko o 20W slabszy...
      napędzany miałby być wzmacholem na TDA 7294

Skomentuj

tadtal, dla 20/80/2 nawet jeden tda styknie, a tym, że coś jest tańsze się nie sugeruj, bo każda złotówka więcej może tylko poprawić brzmienie systemu

Skomentuj

20/60 to całkiem inny głośnik niż 20/80. Inna membrana i zawieszenie, inne parametry oraz mniejszy magnez. Moim zdaniem wybór miedzy nimi jest prosty...Później będziesz mówił ze mogłeś troche dołożyć, zobaczysz ze i tak później i ta 20 biedzie mało Mi już duet nawet nie rajcuje ;D ale to nie zmienia faktu ze to dobry glosnik.

Skomentuj

Re: Odpowiedni głosnik

Zamieszczone przez tadtal
            Witam!
            Mam pytanie, czy głośnik znajdujący się na tej aukcji http://allegro.pl/item103944125__pot...dion_20cm.html
            nadaje się do suba? Jaki lepszy?
            Proszę o porady oraz doradzenie w sprawie innego glosnika (do okolo 100zł)
            Z góry dziękuje
            No pewnie że sie nadaje,pytanie tylko do jakiego suba?Na pewno nie do służacego do słuchania muzy czy kina domowego.TO SYF!!

Skomentuj

posluchaj doswiadczonych i ucz sie na cudzych bledach

Skomentuj

Nadaje sie... do staszenia nim dzieci:/ i ten wygląd... mmm

Skomentuj

"Jak nie będziesz jadło to... to... to audion" ;]
                  tadtal, masz jakiegoś wzmaka do suba już ?

Skomentuj

Witam!
                    No mam wzmachola juz, narazie jest to sam moduł >koncowka mocy< na tda 7294.
                    Do tego jeszcze bede potrzebowal jakis filtr, ale z tym to juz chyba nie bedzie problemu...
                    No to w takim razie zdecyduje sie na tego 20/80... 146 zł :/ cóz odżałuje, tonsil od razu lepiej brzmi niz audion :P

A jeżeli chodzi o stx to jest to dosc porownywalne do tonsila? Bo cenowo napewno nie :P

Skomentuj

Ja tak off-topicowo:
                      Czy wzmak na TDA7294 pociągnie 4ohmy?
                      Bo różne przekonania na forum.

Skomentuj

Czy wzmak na TDA7294 pociągnie 4ohmy?
                        Bo różne przekonania na forum.
                        pojedynczy tda bez problemu,a mostek tylko przy obniżonym napięciu zasilania.
                        A jeżeli chodzi o stx to jest to dosc porownywalne do tonsila?
                        nie

Skomentuj

mam pytanko dotyczące tym razem budowy suba.... a mianowicie - Jezeli buduje suba aktywnego to gdzie mam zamontowac caly wzmacniacz, filtr, zasilacz i transformator? Ma to wogóle jakieś znaczenie w którym miejscu cała elektronika bedzie sie znajdowala? Nie wplynie to na jakość dzwieku?
                          pozdrawiam

Skomentuj

Może być wbudowany jako panel, ale także może stać w własnej obudowie:)
                            Osobiście jestem za wzmacniaczami w osobnej budce mniej bawienia ze szczelnością panelu, mniejsza buda suba, podręczne sterowanie bez podchodzenia oraz mniejsze problemy z odprowadzeniem ciepła.

Skomentuj

Ma to wogóle jakieś znaczenie w którym miejscu cała elektronika bedzie sie znajdowala? Nie wplynie to na jakość dzwieku?
                              nie ;]
                              Osobny wzmak jak i panel mają swoje "+" i "-", nie można powiedzieć że jedno jest dobre a drugie nie...
                              mniej bawienia ze szczelnością panelu
                              to akurat fakt...
                              mniejsza buda suba,
                              o ile ? o litr ?
                              podręczne sterowanie bez podchodzenia
                              ja suba raz ustawiam i mi styka ;]

Skomentuj

Tzn ze jak zrobie osobna obudowe do wzmachola to sub nie bedzie aktywny no i przy przenoszeniu sprzętu bedzie o jedną szkrzynie wiecej
                                Ma to jakąs zasadniczą różnice czy sub jest aktywny czy pasywny?

Skomentuj

ze pasywny jest bez wzmaka _._

ja wole osobno,bo moge sprzedac suba ,wzmaka lub razem,a jesli juz wzmak w subie jest to nieda rady...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X