Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przylkejenie cewki do resora dolniego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przylkejenie cewki do resora dolniego

Peosliłbym was o porady jak przykleic cewke do resora dolniego. jakiego kleju najlepiej uzyc??

Jaki głośnik?

Skomentuj

Tonsil DGN 20/40

Skomentuj

budapren wystarczy, ewentualnie kilka warstw zalania

Skomentuj

A znasz jakis kakretny sposob na to> robiles juz to???

Skomentuj

chyba bede musial wkoncu napisac ten artykol... tylko ze niemam czasu:/

Skomentuj

Robiłem, robie i pewnie robił bede ;/. Na głównej jest artykuł o regeneracji głośnika, opisany jest sposób usadzania cewki (na jakiej głębokości, jak to zmierzyc) zrób identycznie jak tam. A pożniej poprostu zalej klejem dolny resor i cewke. Najpierw mniejsza iloscia kleju (aby nie dostał sie do szczeliny) jak troche przyschnie zalej wieksza.

Skomentuj

budapren nie jest najlepszy do dolnego resora ale w tym tonsilu nie powinno byc problemu. W dobrych glosnikach cewka rozgzrewa sie do 200stopni i taka temperature musi wytrzymywac klej, budapren jest zbyt elastyczny. Zawieszenia dolne zazwyczaj klei sie bardzo twardymi klejami (zywicami)

Skomentuj

irek, dobrze prawisz, ale w tym wypadku (GDN 20/40)wydaje mi sie ,że szkoda zachodu.

A ciekaw jestem, jakich klejów używa STX, kiedyś robiłem jakiś ich głośnik, cholernie cieżko było pozbyć sie tego kleju.

Skomentuj

Ja w estradowych przyklejam dwuskładnikowym poxipolem. Butaprenu nie polecam, nawet do starego Tonsila. Wszystko co jest elastyczne, się nie nadaje. Nieelastyczny klej też nie może być, bo się wykruszy (praktycznie jednak nie dotyczy to klejów na bazie żywic).

Skomentuj

to jaki klej polecacie??

Skomentuj

Czaruję...
                      X