Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co zastosować do kolumny żeby bass był "głębszy"?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co zastosować do kolumny żeby bass był "głębszy"?

Co zrobić by bass był "głębszy", nie mam żadnych scianek wewnatrz kolumny a wygluszona jest tylko jedna tylnia scianka gąbka grubosci może 2cm, chce żeby było słychać taki bas jaki jest gdy przykładam ucho prawie do podłogi :), ale nie chce sciągać głosników z szaf,... powiedzccie co zastosować żeby bass był naprawde mocny :) ?

Dodam że jestem zielony w tych tematach i nie posiadam zwrotnic a głosnik ten od basów to jakis shit ale nie mam kasy żeby wymieniać na inny: Komachi 350W 8ohms <- tak pisze :/

zrób suba...

Skomentuj

Chciałbym ale po 1wsze nie mam miejsca w pokoju a po 2gie to jest mieszkanie w bloq
      p.s. myslalem nad jakimis zwrotnicami albo sciankami w obudowie .. :/ da to efekt :/ ?

Skomentuj

pobaw sie z wytlumieniem kolumny to jak nalezy to najlepiej zrobic znajdziesz tutaj http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=13 lub mozesz tez pobawic sie z ustawieniem kolum w pokoju .
        pozdrawiam

Skomentuj

harman: czyli piszesz że musze powstawiac jakieś scianki drewnopodobne :) do kolumny i bass ma być lepszy :) ?

[ Dodano: 2006-06-04, 21:16 ]
          Stwierdziłem jednak że chyba po dobijam sąsiadów i kupie suba, i umieszcze go pod biurko jak narazie wypatrzyłem skrzynie na sub i doradzccie mi czy takowa skrzynia jest dobra i jaki glosnik do niej wsadzic (30cm) zeby moj piecyk go obsłuzył - Technics su-v460 - 450W

link do skrzyni: http://allegro.pl/item107639094_skrz...omo_by_bp.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Qbaant
            harman: czyli piszesz że musze powstawiac jakieś scianki drewnopodobne :) do kolumny i bass ma być lepszy :) ?

[ Dodano: 2006-06-04, 21:16 ]
            Stwierdziłem jednak że chyba po dobijam sąsiadów i kupie suba, i umieszcze go pod biurko jak narazie wypatrzyłem skrzynie na sub i doradzccie mi czy takowa skrzynia jest dobra i jaki glosnik do niej wsadzic (30cm) zeby moj piecyk go obsłuzył - Technics su-v460 - 450W

link do skrzyni: http://allegro.pl/item107639094_skrz...omo_by_bp.html
            NIe dobierasz do skrzyni glosnik ! tylko glosnik do skrzyni!
            a wogole to na tej aukcji, wyglada mi to na 12mm wiórówke...daj se siana z tym. Poczytaj pierw i potem sam sobie TANIEJ zrobisz wlasna skrzynie.
            Pozatym strojenie i B-R ....
            Pomysl do pupy:)

Skomentuj

Silnik rakietowy, beda zasuwac az milo :)

Skomentuj

jak kolumne wepchniesz do studni to powinno byc dosyc gleboko

Skomentuj

Technics su-v460 - 450W
                  poboru mocy
                  sub wymaga oddzielnego wzmaka...
                  ile masz kasy? kolumny na szafach? ehhh... n/c
                  umieszcze go pod biurko
                  zdajesz sobie sprawe ze bedziesz mial zajefajne odbicie i slyszalne BUUUU BUUUUU chyba ze chcesz tego?

Skomentuj

[quote="mIKI"]
                    umieszcze go pod biurko
                    zdajesz sobie sprawe ze bedziesz mial zajefajne odbicie i slyszalne BUUUU BUUUUU chyba ze chcesz tego?
                    pozatym to super jak wszystko co jest w jak i na biurku oraz samo biurko trzeszczy itp, co nie ?

Skomentuj

[http://allegro.pl/item107639094_skrz...omo_by_bp.html[/quote]
                      NIe dobierasz do skrzyni glosnik ! tylko glosnik do skrzyni!
                      a wogole to na tej aukcji, wyglada mi to na 12mm wiórówke...daj se siana z tym. Poczytaj pierw i potem sam sobie TANIEJ zrobisz wlasna skrzynie.
                      Pozatym strojenie i B-R ....
                      Pomysl do pupy:)[/quote]

hehe...masło maślane

Skomentuj

wlasnei chodzi oto zeby znalesc te odpowiednei miejsce w pokoju .... i nieraz bez przemeblowania sie nei obejdzie a wiadomo poco sie daje wytlumienie..... kłucilem sie z kolega "dres" w sql na ten temat bo on wyjol kompletnei cale wytlumienie i mowi ze ma glebszy bass w jego mniemaniu byl to twardy bass ktory poruszal sciany !!!!! pozostawilem to bez komenta

Skomentuj

Czaruję...
                        X