Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z wylotem powietrza w subwooferze w zestawie komp.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z wylotem powietrza w subwooferze w zestawie komp.

Witam i z góry przepraszam, jeśli ten temat nie pasuje do tego forum, jednak myślę, że spece jak Wy będą w stanie mi pomóc.
    Otóż sytuacja wygląda tak: posiadam zestaw głośników komputerowych THX 550 firmy Creative MegaWorks (takie: link). Ogólnie ich dźwięk mnie w całości zadowala, bas jest śliczny, jednak od początku mam problem z subwooferem, jednak problem ten ostatnio coraz bardziej mnie irytuje więc postanowiłem działać.
    Otóż, przy mocnym basie, z wylotu powietrza (chyba to Bass Reflect, ale pewien nie jestem) przy mocnym wydmuchu słychać coś w rodzaju świszczenia, dmuchania. Jeśli pozostałe satelitki grają, to nie jest problemem bo zazwyczaj zagłuszają ten dmuch, jednak gdy słychać sam bas staje się to już wielkim problemem.
    Swoje własne teorie na taki problem mam dwie: albo coś poluzowanego w pudle (bo gdy nacisnę na nie, dmuch staje się cichszy), albo coś jest z wylotem powietrza (ale tu chyba wszystkie modele powinny mieć taką wadę, a ja nie mogłem znaleźć na necie tekstów o takim problemie), ale gdy zatkałem wlot powietrza na chwilkę jakimś ubraniem, wciąż było słychać jakieś drgania, tyle że bez świstu.
    Czy ktoś może mi coś poradzić na ten problem?
Czaruję...
X