Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

naprawa glosnika i moze jakies ulepszenie ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

naprawa glosnika i moze jakies ulepszenie ??

witam mistrzow oto takie pytanie mam boschmanna azx 10 nuke "gowno" jak sie przekonalem padł po roku chyba prze przerwał na cewce wzoj dodam ze jest 2cewkowy jedna gra druga nie mam teraz stx ap gra 100 razy lepiej ale chodzi oto jakby go rozkleił i nawinol cewke od nowa moze troszke wiecej zeby mial wiekszy wychył i zwiekszyc jego spl bo mialo to co 80 moze jednocewkowca zrobic z niego czy jak szkoda go wyzucic zawieszenie ma duze niezniszczony co o tym sadzicie ??

zmien cewke i nie kombinuj...

Skomentuj

zeby mial wiekszy wychył i zwiekszyc jego spl
      albo albo ;]
      zapomnij o tym że sam nawiniesz cewke...
      po prostu rozbierz go i zobacz jaką ma cewkę i postaraj się kupić podobną ...
      tyle że podwójnej to raczej tak łatwo nie dostaniesz ...

Skomentuj

no tak ale gostek na elektrodzie robil bo mu padla zrobil podwojna wyzsza o 4 mm tylko sie nieodzywa nic i mowi ze glosnik chodzi swietnie

a boschmann wiesz jaka kicha wiec moze zostawil by obudowe niego a serce zmienił

Skomentuj

Jak wydłuzysz cewke to spadnie ci SPL, poza tym dłuższa cewka moze rąbać o dno szczeliny.

Skomentuj

najpierw musze pomyslec jak by go rozebrac by go bardzo nieuszkdzic zobaczymy jaka ma szczeline moze by sie zrobilo z niego jedno ale podwujna cewka jakie macie pomysly zeby zawieszenie dobrze sciagnac ??

Skomentuj

raczej na to rady nie mam rzeby nie uszkodzic>a o resorze dolnim to na 100nie odkleisz jest klejony zazwyczaj zywica epoksydowa<sa wyjatki stx>

Skomentuj

a niema jakiegos srodka zeby odkleic choc po trochu troche skalpelikiem :(

Skomentuj

Ja kiedys odklejałem rozpuszczalnikiem nitro, ale wszystko zależy od tego jakim klejem był klejony głośnik. Spróbuj, ale uważaj, bo jeżeli górne zawieszenie za bardzo nasiąknie to odkształci się i po wyschnięciu nie wróci idealnie do pierwotnego kształtu. Udało mi się w ten sposób odkleić też dolne zawiszenie, ale to był tani głośnik, być może lepsze / droższe są inaczej klejone.

Skomentuj

Czaruję...
                  X