Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tyle sugesti a nie wiadomo co kupic...pomocy panowie i panie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tyle sugesti a nie wiadomo co kupic...pomocy panowie i panie

Witam.pisalem juz kiedys na temat kupna silnych kolumn do domu.otrzymalem kilka propozycji i najbardzieuj podobala mi sie propozycja kolumn zibiego "potworki zibiego" http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...light=potworki
    ale ostatnio sklonilem sie jeszcze popytac fachowcow o zdanie na temat tych kolumn i otrzymalem kilka negatywnych ocen tego sprzętu. chcialem je kupic za 1,5 miesiąca za 1500 zł ale sam juz nie wiem co jest dobre a co złe a nie chce wurzucic pieniedzy w błoto lub tez nie byc zadowolony.mysle takze o altusach zeusach choc wiem ze maja one bardziej estradowy bass ale slyszalem ze ludzie na nie nie narzekaja,kolumny te bede uzywal najczesciej w domu pokoj moj dl=5,5m\\szer=4m\\ wys 3,3m a takze czasami na salach dzialkowych (nie za duze pomieszczenia) poprostu nie chce kupowac slabych kolumn bo mi to nie potrzebne bedzie i sie szybko znudzi ,chce w kazdej chwili moc zrobic tak glosno ze juz sam nie bede mogl wytrzymac tej mocy a nie ze bede zmuszony sciszac poniewaz sprzet nie wyrabia.sluchalem altusow 300 i no nie podobalo mi sie ich brzmienie(wielu mnie pewnie skrytykuje za to ) ale poprostu takie jest moje zdanie .jakbyscie mogli cos powiedziec na ten temat to bylbym wdzieczny za pomoc.chce kupic dobry sprzet z ktorego bede zadowolony za kolumny dam max 1500 zł a za wzmaka max 1000 zł .dzieki!

Witam!
    Nic dziwnego, ze nie byłeś zadowolony z altusów. Przecież to buczy a nie gra!

Kolumny zibiego zapewne potrafią głośno zagrac. Skoro masz 1000zł na wzmacniacz, to ja bym Ci proponował żebyś wziął te kolumny i zlecił komuś, kto ma pojęcie o elektronice, zrobienie do nich zwrotnic aktywnych ( ta kwota powinna wystarczyc Wtedy dopiero te kolumny zagrają potęznie!

Skomentuj

Ja bym to widział tak:
      Bierzesz od zibiego jego potworki, zamawiasz u irka dwa panele do suba które wykorzystujesz do zasilenie SLS'ów no i jeszcze jakis prosty wzmacnaiczyk dla średnich i wysokich.... i gitara. W takiej konfiguracj powinno wyciagnac sie maksimum

Skomentuj

ja bym sie niezastanawial tylko bral!!
        slyszalem SLS'a i glosniczek przypadl mi do gustu... niema nawet co porownywac do altusow czy innych tonsili... (chociaz wszystkich nieslyszalem)
        DT100 tez nieslyszalem ale slucham NDT-53 i naprawde niemam sie do czego przyczepic

Skomentuj

jest tez problem tego typu ze ja nie słyszałem sls'a nigdy w zyciu a zibi mieszka odemnie 700 km ...... i jedynym rozsądnym i ekonomicznym transportem byłby kurier a wiadome jest to ze kurier tylko moze pokazac czy towar nie jest uszkodzony i nic wiecej i to jest ta lipa

Skomentuj

Potworki to swietne kolumny. Na twoim miejscu bym je bral...
            No chyba ze masz wtyki do tanich glosnikow i troche wolnego czasu

Skomentuj

AnakinSkyWalker, pakuj sie w pociag i odsluchaj. proste.

Skomentuj

Teraz ja cos powiem. UPARLISCIE się się na aktywną sekcje niskotonową. pewnie było by to idealne ale koszta. Po drugie moje kolumny powstawały z myśla o bardzo dobrym zestawie stereo a nie dwóch monitorach + sub jak to jest u EZO. A chce je sprzedać ponieważ jak kazy mam plany na nastepne jak niesprzedam i uda mi sie do połowy lipca kasy zarobic troszku to je przerobie na takie kolumny jakich to forum niewidziało <lol>

Skomentuj

Czaruję...
                X