Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gdzie bassy??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gdzie bassy??

Mam pytanie czy otwory na bassy można zrobić w dowolnym miejscu przedniej płyty?? Na moje oko chyba robi to różnicę... obudowy liczył mi BassBox 6 ale na ten temat nic nie wspomniał , albo za słabo znam angielski ....

otwór na tbę zrób na dole głóśnika !!!

Skomentuj

Mam pytanie czy otwory na bassy można zrobić w dowolnym miejscu przedniej płyty??
      chodzi o BR??

otwór na tbę zrób na dole głóśnika !!!
      czy o cos innego? co to jest tba? i ja bym nie radzil robic zadnych otworow w glosniku, raczej to niczego nie poprawi

a jesli chodzi o BR to mi sie wydaje ze bez roznicy gdzie to zrobisz

Skomentuj

sorki otwór na tubę zrób na dole kolumny według mnie jest najlepszy dźwięk

Skomentuj

Ale tak szczerze mówiąc - czy b-r w dół nie powoduje świstów powietrza ? No bo przecież powietrze się "nakłada" na siebie i wtedy co - słyszalne świsty. Chyba taki b-r zda tylko egzamin przy słabych kolumnach 2-way. Pozdrawiam !

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
            czy b-r w dół nie powoduje świstów powietrza ?
            W dół czyli że pod spodem kolumny zamontowany pionowo? jesli tak to bez wysokich kolców się nie obejdzie. osobiście wolę BR z przodu,a jeśli już ma być z tyłu to pamiętaj aby zostawić trochę miejsca za kolumną by powietrze mogło swobodnie się rozchodzić. wystarczy jak postawisz kolumne w odległości (2*średnica_BR)cm od ściany.

No bo przecież powietrze się "nakłada" na siebie i wtedy co - słyszalne
            świsty.
            Powietrze się nakłada? na co?? :-)

Chyba taki b-r zda tylko egzamin przy słabych kolumnach 2-way.
            Wszystko zależy od głośników, jeśli przeczytałeś materiały z tego portalu to wiesz że niektóre głośniki lepiej grają w zamkniętej a inne lepiej w BR i nie zależy to od ich ceny.

Pozdrawiam !
            Ja również Pozdrawiam :-)

Skomentuj

Czaruję...
            X