Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 20/40 vs GDN 18/120/6/SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 20/40 vs GDN 18/120/6/SW

Witam! Zapraszam do dyskusji na temat tych 2 głośników.Jestem ciekaw w jaki sposób można je porównać.Zabieram się za budowe kolumn podłogowych i zastanawiałem się nad kupnem przetwornika firmy stx GDN 18/120/6/SW ale pomyślałem o GDN 20/40 tonsila które akurat mam w domu.Chciałbym aby współpracowaly z głośnikiem wysokotonowym SC10N.Wiem ze do zestawu stx plus viaton jest już zwrotnica ale to nie stanowi problemu ponieważ niedługo zlozę JIG-a i pobawie się w pomiary i był bym gotów sklepać zwrotkę do Tonsila + Visatona.Chce wiedzieć tylko czy taki zestaw ma jako tako zagra.Kolumny te mają u mnie pograć do czasu aż uzbieram pieniądze na pożądne podlogówki : ( G20SC + 2 x W170S ) a może coś lepszego. Z góry dziękuje za odpowiedzi i POZDRAWIAM!

z tych dwóch zdecydowanie stx!
    a może wart pokusić się o w170s ? :>

Skomentuj

Z czasem jak bede miał pieniądze to napewno kupie W170S nawet po 2 na kolumne .Milo by było usłyszeć ze Tonsil się jednak nada bo mam go akurat w domu.

[ Dodano: 2006-08-30, 21:50 ]
      http://estradowiec.pl/tonsil/product..._20_40_cur.jpg z charakretystyki wynika że glosńik "ciągnie" do 3 kilo bez spadków czy rezonansów :grin:

Skomentuj

ale ciekawe z jakimi zniekształceniami ;]
        20 80 2 też wysoko ciągnie

Skomentuj

Ten 20/40 to odscoolowy sprzet, robili takie juz chyba ze 30 lat temu. Jest dość delikatny i nadaje się tylko do obudowy zamknietej, w br moze mieć za duze podbicie ze względu na wysjątkowo wysoki Qts. Przy 17L to tylko zamknieta.

Przypuszczam, że głosnik ma dość niskie mms jak na 20'tke więc te 3kHz jest zupełnie realne.

Skomentuj

Tez mialem GDN20/40, jak na dzisiejsze czasy to glosnik tylko do muzeum sie nadaje. Subwofer z niego zaden a do 2-way nie bardzo bo za duzy i srednie slabe beda. Moze do 4-way jako mid-bas :)

Ciekawe czy ten glosnik ma faktycznie 40W bo cewka jest na papierze i ma tylko 25mm srednicy a dlugosc tez nie rewelacyjna bo chyba tylko 7mm. Xmax ma potezne +-1,25mm :)

Skomentuj

Czaruję...
            X