Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

w sprawie Kina domowego :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w sprawie Kina domowego :)

Witam was wszystkich, mam takie pytanie do was. Wlasnie siedze w angli i doszedlem do wniosku ze jak wroce to naszej pieknej polski zrobie sobie porzadne kino. Na przetworniki mam cos kolo 1200 zl moze 1500. zastanawiam sie nad visatonami.
    fronty chcial bym zrobic 3waye, w200s, w130s, i sc10n
    tyl 2way w130s i sc10n
    centralny 2xw100s, sc10n
    czy to dobry pomysl, czy moze cos pozmieniac??
    i jeszcze jedno narazie bede mial sub na STX 32 ale to sie zmieni w najblizszym czasie, i jesli bym zrobil fronty na 2way to jakie glosniki zastosowac aby byla dobra srednica, bo sub bedzie odpowiadal za niskie czestotliwosci. z gory dzieki za podpowiedzi i sugestie :)
    a i jeszcze jedno, czy ktos by mi mogl zaprojektowac zwrotki puznije do tego zestawu, albo jest ktos z koszalina kto by mogl mi pokazac jak sie projektuje w winisd bo mam z tym problem :)

Zamieszczone przez DeKeR
    czy to dobry pomysl, czy moze cos pozmieniac??
    średni:
    na fronty daj 2way na np w130s x 2 lub w170 + sc10n
    na centrala też 2 x w130s,
    bo jeśli fronty będą 3way w200s a central na w100s to będzie przepaść między nimi jeśli chodzi o zejście... :/
    Zamieszczone przez DeKeR
    a i jeszcze jedno, czy ktos by mi mogl zaprojektowac zwrotki puznije do tego zestawu
    pare zwrot już jest , a jeśli chodzi o reszte to możesz się oprzeć o konstrukcje visatona np ;]
    Zamieszczone przez DeKeR
    albo jest ktos z koszalina kto by mogl mi pokazac jak sie projektuje w winisd bo mam z tym problem
    zwroty projektuje się w speaker workshop ;]
    BTW
    Zamieszczone przez DeKeR
    Na przetworniki mam cos kolo 1200 zl moze 1500
    to na same głośniki czy też na zwroty ?

Skomentuj

wiec tak to na przetworniki, zwrotki do 2way w sumie beda tansze wiec moze i lepiej zrobic tak jak mowisz...
      a z projektem zwotek sie pobawie jak bede wiedzal co bede robil.

Skomentuj

Ja tylko podpowiem, że najlepszym rozwiązaniem w kinie ( najlepszy dźwięk i co za tym idzie najlepsze efekty) jest jak wszystkie kolumny są takie same.A może zrób 2way na w170 i sc10 na fronty i tył i centrala podobnego?

Skomentuj

tak sobie mysl ze zrobie moze tak ze fronty na 2xw130s i wysoki wiadomo
          tyl na tym samym ale w jednym w130s, i central tez w130s. czy taka konstrukcja by dala rade?? czy robic zamiast w130s, w170s?? bo tak czy siak konstrukcja bedzie wspomagana subwooferem, a mi chodzi o to aby bylo slychac dobrze srednice i aby byla dobra skutecznosc. wiec co byscie polecili??

Skomentuj

wszystko elegancko. jesli ma byc sub to tak moze byc i front 2x130. ewentualnie mozesz dac cos wiekszego, ale nie ma potrzeby.
            jaki sub do tego ma byc?

Skomentuj

subik narazie bardzo nie zabardzo :) bo stx 32-300-8-SS ale jak sie dorobie troszke wiekrzej kaski to zmienie na w300s albo sls12 albo BSW tylko musze dorobic sie wzmacniacza ktory by pracowal przy 4ohm bo narazie lece na mostku TDA ale wiece wszystko powolutku bo na ten zestaw sie wykosztuje. chce jeszcze kupic amp, do 1000zl i TV do domu wiec troszke mi kaski poleci. a tak na marginesie to zainteresowanych moimi ofertami sprzedazy prosze o kontakt :)

Skomentuj

no jak do kina to poki co ten stx bedzie dobry
                muli niemilosiernie i potrafi zadudnic orawie jak sls

Skomentuj

A moze cos takiego jak ja :)

Popatrz nizej :)

Skomentuj

Elminster, do pełni szczęścia brakuje tylko suba na XLS-ie ;]

Skomentuj

Moze kiedys.... :)

Foteczka zrobiona przed chwila :) Kolumny przy kompie stoja bo pomieszczenie pod kino w remoncie...

Sorki za jakosc ale foto z komy...

Skomentuj

aaa jakie ładne sa kolumny na 2ch niskosrednich,pozatym co to za fornir? pozatym2 szybka odpowiedz wreszcie jest i działa-podoba mi sie to.

Skomentuj

tak była ale niezawsze działala-wyskakiwało czasem ze polaczenie z serw. zerwane.

Do tematu:
                          Wg mnie na suba lepiej pozbieracj wiecej kasy niz do zestawu na visatonach kupowac stxa,mam w170s i gra bardzo ładnie,mysle ze w250s lub w300s zagraja bardzo dobrze.Niezapomnij o porzadnym napedzie,najlepiej na tranzystorach.(jest na scalakach wogole? :P )

Skomentuj

jak do kina to poki co (skoro jest!) moze byc ten stx... w zasadzie tylko tam widze ten glosnik bo w muzyce to porazka;p

Skomentuj

Ja do kina wzielem SLS. Tez myslalem nad Visatonem :) A co do moich kolumienek. Dokoncze central i dam topic o tym 5.0 Pozniej bedzie osobny topic o subie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR
                                czy ktos by mi mogl zaprojektowac zwrotki puznije do tego zestawu, albo jest ktos z koszalina kto by mogl mi pokazac jak sie projektuje w winisd bo mam z tym problem :)
                                UKA sie bawi SW ja moge Ci wytlumaczyc WinISD a razem z wisniewskim napewno pomozemy w budowie :)

ja rowniez jestem za tym zeby robic kino na tych samych glosnikach

Skomentuj

a to ja napewno zaczerpne pomocy od was w budowie i projektowaniu jak wroce to napisze do Ciebie Pawel S.
                                  a tak na marginesie mozecie mi pomoc w doborze amplituner, w cenie ok 1000zl wiadomo tolerancja mozliwa :)
                                  jaka firma do tych glosnikow??

Skomentuj

ja sie bardzo napalilem na maranza sr4600 ale niestety juz go niekupie :(
                                    http://www.allegro.pl/item122932596_...l_24_mc_e.html
                                    recenzja jest wlasnie w jakiejs gazecie o kinie domowym - jutro skocze do empiku i podam dokladna nazwe

Skomentuj

czy jest ktos kto mogl by zaprojektowac mi zwrotke do w130sc i sc10n?? bardzo bede sie cieszyl jak ktos mi w tym pomoze bo szukam i szukam ale nic nie moge znalesc a programy symulacyjne to dla mnie magia... chyba ze ktos mmogl by mi pomoc z koszalina i troche podpowiedziec co i jak z boxsimem czy SW

Skomentuj

Czaruję...
                                      X