Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam! czy takie podłączenie jest porządku ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam! czy takie podłączenie jest porządku ?

Witam wszystkich, mianowicie chodzi mi o taki zestaw do pokoju około 20m kwadratowych :
    2xtonsil zeus
    2xtonsil altus 200
    1x subwofer na rave master bsw 15'

do tego napędy :
    do tonsil zeus dam ADS LX 500 lub LX 800
    do altus 200 Jakiś wzmak (jeszcze dokladnie nie wiem) ale coś dosyć mocnego
    do suba zlece komus zrobienie jakiegos napędu ,myslalem o koncówce janka albo cos innego jeszcze zobacze

i teraz chodzi mi o to ze zeusy bede mial na dole obok szafek ,altusy na szafkach bo mam wysoi sufit a suba umieszcze hgdzies napewno na dole ale nie wiem jeszcze gdzie.... i teraz chodzi mi o to ze żródłem dzwięku bedzie moj komputer.pytanie do was to :
    czy taki zestaw da popalic ?
    jaką najlepiej musze miec karte dzwiękową aby podłączyc te 3 napędy razem! myslalem o karcie soundblaster audigy 2 NX ma ona wyjscie 5.1 czyli wedlug mnie chyba moglbym podlaczyc 3 wzmacniacze no ale pewien nie jestem i dlatego do was wlasnie sie zgłaszam.
    i ostatnie pytanie chce kupić do tego ADS'a korektor jakiś i jestem ciekaw czy mogl bym kupic taki korektor ktory by obsługiwał wszystkie napędy ? a nie tylko np jeden. myslalem o korektorach firmy behringer czy to cos dobrego ? dzieki za jakie kolwiek info ....:)

a po co 2 tematy ?

Skomentuj

wiec podpowie ktoś coś jeszcze panowie?

Skomentuj

hm... raczej nikt tu takich rzeczy nie praktykowal, robic podwojne stereo do pokoju + 2 oddzielne wzmacniacze ;/
        tak jak ktos tu pisal... co masz na celu??

Skomentuj

no wiec jak chcialbym poznac wasze zdanie na ten temat jak wy byscie to rozwiazali.

Skomentuj

więc jest tak, jesli chcesz stereo, to po cholerę karta 5.1?
            Do wyjścia liniowego stereo też podłączysz 3 wzmaki, bez słyszlnej jakości jeśli chodzi o twoje żródło.
            Jeśli już to lepiej poroztwaiać głośniki po rogach.
            Martwi mnie jedna żecz.
            W tak maleńkim pomieszczeniu:
            2xtonsil zeus
            2xtonsil altus 200
            po co?
            Chcesz oszklić szyby? :lol:

Skomentuj

chce miec poprostu moc! zawsze musialem sciszac muzyke bo mi sprzet nie wyrabiał tym razem chce miec cos takiego zebym musial sciszyc bo juz nie wytrzymuje ,no i swoją drogą chcialbym kiedys robic jakies imprezki na tym :) co do 5.1 to poprostu myslalem ze to jedyne wyjscie aby podłączyć 3 wzmaki bo masz tam 3 wyjscia:] a nie chce stosowac zadnych rozgałężników dzwieku bo to jest złe rozwiązanie i tandetne

Skomentuj

To se machnij zestaw 2.1 w tubach.Wylecisz oknem.Wiem cos o tym :lol:

Skomentuj

AnakinSkyWalker, Zeusy mają takiego kopa, że Altusy możesz spokojnie pominąć. Do tego Sub na BSW i koniec świata :cool:

Skomentuj

moze lepiej poprostu zrobic porzadne 2.1 a niei jakies dziwactwa.... no i jeden porzadny wzmacniacz a nie laczyc kilka zestawow w jednym pomieszczeniu

Skomentuj

poprostu szkoda mi ie pozbywać tych altusów..... nie sprzedam ich bo grosze za nie dostane wiec wole cos jeszcze z nimi zrobić. i słyszałęm ze nawet na dobrym wzmaku jak np ADS jakaś seria wielo kanałowa nie bedzie lepiej grało na tym niż na oddzielnych napędach ponieważ bedzie to wszystko chodziło na tej samej czestotliwosci.pozatym nie fajnie by było miec nad sobą 3 wzmaki i kazdy do innego sprzętu panowie<lol> ?:> lepsza kontrola,większa moc i jakość(moje zdanie ) choc moge sie mylic sam juz nie wiem

Skomentuj

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
                        lepsza kontrola,większa moc i jakość(moje zdanie ) choc moge sie mylic sam juz nie wiem
                        lepszej kontroli na bank nie będzie.
                        Kup przedwzmacniacz z większą ilością wyjść liniowych i trzy (takie same) końcówki mocy.
                        i to będzie "lepsza kontrola,większa moc ", tylko pytanie: po co robić coś takiego w tak małym pokoju.

Skomentuj

Tez mam pokoj 20m^2 i monitorki mi do tego wystarczaja. Pchajac sie w tyle kolumn i wzmacniaczy tylko zagracisz chałupe ;] Lepiej zrobic mniej (2.0 ew 2.1) a dobrze.

Skomentuj

zestaw do pokoju około 20m kwadratowych :
                            2xtonsil zeus
                            2xtonsil altus 200
                            poje... Cie!! :razz: :mrgreen:

jaką najlepiej musze miec karte dzwiękową aby podłączyc te 3 napędy razem! myslalem o karcie soundblaster audigy 2 NX ma ona wyjscie 5.1 czyli wedlug mnie chyba moglbym podlaczyc 3 wzmacniacze no ale pewien nie jestem i dlatego do was wlasnie sie zgłaszam.
                            oczywiscie ze mozesz

ostatnie pytanie chce kupić do tego ADS'a korektor jakiś i jestem ciekaw czy mogl bym kupic taki korektor ktory by obsługiwał wszystkie napędy ?
                            po co?? karty creativa maja dobre i rozbudowane korektory

Skomentuj

wiem ze karty creative maja doskonaly mixer i mozliwosci ale nie bede za kazdym razem chcial ustawiac wszystko w kompie ale na zewnatrz czyli dobry korektor:] co do tych altusow to nie uzywal bym ich ale jak bede robil czasem impreze na jaiejs sali to potrzebne mi beda aby naglosnic lepiej sale bo takie 2 zeusy chyba calej duzej sali raczej nie naglosnia tak poteznie

Skomentuj

Ale bajzel

Zrób dwie porządne estradówki i bedziesz mial to co lubisz, niezle nap.....e.
                                Np jakiś 15calowy celestion albo eminence do tego wysokotonowy tonsil GDWT coś tam nie pamiętam dokladnie.

Skomentuj

otrzymałem najwiecej odpowiedzi na pytanie "czy to da popalić" a co do korektora,karty ? dodatkowo musze z przykrością musze oddac pokoj .... teraz bede miał pokoj 12m kwadratowych wiec sam juz nie wiem czy nie przesadzam z tym naglosnieniem, ewentualnie sprzedam te altusy i bede mial tylko zeusy i suba bo altusy chcialem jedynie uzyć do napedzania imprez aby stały one z tyłu na sali aby grało z wszystkich stron i tylko dlatego.pozdro all

Skomentuj

Czaruję...
                                  X