Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Może ktos w końcu coś doradzi...? :-/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może ktos w końcu coś doradzi...? :-/

Więc mam sub`a (wiem co myślicie) na GDN 25/60 - nie komentować! No i do tego dwie kolumienki o pojemności 35l w które chcę wcisnąć GDN 16/40 (tonsila jakby co) i SC10N. Tylko mam pytanko BR czy zamknięta... W sumie zastanawiałęm sie czy w ogole bedzie to mialo jakis sens robić pudło BR skoro te kolumienki i tak nisko nie zejda... A może jest w tym coś czego nie wiem... Moze ktoś mi podpowiedzieć....?????????????

co do pojemności kolumn to odsyłam do winISD, on "prawde" (pozorną) Ci powie
    nie wiem ile basu beddzie z tych 16, moze coś z tesli ??

Skomentuj

Hmmm... Więc WinISD na closed wylicza na "closed" 27l około a na "vented" 56l ... Coś tu jest lekko.... hmmm... nie do rozkminienia dla mnie.... Na co w tym przypadku patrzeć itd.... Strasznie mnie to mooli co lepiej bedzie "zgrać" z tym 25/60. Jak stroić te kolumny? Kurde dla mnie to wszystko czarna magia.... Dlaczego coś z Tesli?? Efektywność tesli jest strasznie niska do 25/60.

Qrcze cgyba żeby walnąć dwa XW-165-1398 to może by nie było takie głupie.... Co na to??
      A przynajmniej cena na dwa około 70 zl....

Skomentuj

Ja mialem 2 GDN-y 16/40 w obudowie ok. 40l. (solidnie wytłumionej)
        Objętość obudowy była "na oko", ale grało to całkiem przyjemnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
          Hmmm... Więc WinISD na closed wylicza
          wylicza to co podstawisz, pobaw się wymiarami, strojeniem, typem obudowy i nie patrz jedynie na zejście ale również na odpowiedź impulsową. Wybież coś, ale nie więcej niż 20l.
          Chociaż jeszcze raz, widziałe i słyszałem dwa XW w 60l i na prawdę nie były "przymulone"

I teraz liczę na "gromy" za 2 XW w60l

Skomentuj

W sumie nic nowego... Wsadzę to w zamkniętą. To nie ma za zadanie dawać kosmicznego basu... ważne żeby było "sprytne" :-) a przecież w zamkniętej impulsowa jest lepsza niż BR.
            Co do tego 25/60 to w sumie potrafi to fajnie i odczówalnie zadudnić ale trochę się gubu w przetwarzaniu niektórych częstotliwości... raz jest fajne bum raz dziwne suche puk.... :-) Że tak to przedstawie :-)

Skomentuj

No widzisz, to nie trudne.
              Wnioski nasuwają się same, robisz to co oczekujesz uzyskać. I właśnie to jest wspaniałe w DIY.
              :cool:

Skomentuj

Czaruję...
              X