Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sennheiser OMX52

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sennheiser OMX52

Witam

Zastanawiam sie nad zakupem sluchawek Sennheiser OMX52 i tu moje pytanie czy waszym zdaniem warto je zakupic czy ktos z was spotkal sie z nimi i moze opisac jakie jest brzmienie

Pozdrawiam Romek (znajomy Tasiora)

"Tasior" w kwestii sprzętu przenośnego to się akurat znam. Także mogę Ci poradzić ...

Nie polecam Ci tych słuchawek. Zawiedziesz się na nich niestety - główne powody :

-mała wygoda noszenia - miałem słuchawki Philipsa w systemie Clip-On i już nigdy więcej
    -odstające uszy po pewnym czasie - wiem ponownie po sobie
    -niskie odizolowanie od dźwięków z zewnątrz + 32 Ω to naprawdę niska głośność

I jeszcze cena - 109 zł. TO, że są to Senki nie znaczy, że muszą grać dobrze :cry:

Powiedz mi, do czego są Ci te słuchawki potrzebne ( do domu, wyjścia na dwór ) do jakiego urządzenia ( wieża, odtwarzacz MP3 - jak odtwarzacz to jaki masz ) a ja postaram Ci się jakoś pomóc. W końcu jak widać w sygnaturce - mam odpowiedni sprzęt na wyjścia :mrgreen: ( nie to, żebym się chwalił ). Jestem zarejstrowany na forum.mp3store.pl i tam czynnie uczestniczę w tematach.

Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, wiec powiedz mi orzy okazji.Co sadzisz o KOSS porta pro i sporta pro?czy warto wydawac 40zł na porta pro?uzytek słuchawek(dom;czasami,naprawde czasmi np raz na rok-plener)

Skomentuj

Sporta Pro może nie, ale Porta Pro są klasy AKG K26S, dlatego są bardzo dobre. Jedne z lepszych słuchawek tej wielkości o naprawdę pełnym brzmieniu. Jedynie może przerazić trochę "kosmiczny" wygląd, ale jeżeli mieszka się w dużym mieście - to nie ma w tym żadnego kłopotu. Słuchawki przez jednych uważane są za "przebasowane" , ale to jest odczucie osób nie mających kontaktu ze słuchawkami klas wyższych. Te słuchawki mają po prostu "pełne brzmienie" a nie są "przebasowane". Mogę jeszcze polecić PX 200 od Sennheiser'a , ale to już niestety wyższa półka cenowa.

Powiem tak - ogólnie większość słuchawek od Koss'a ma "tłusty" i pełny bass. ALe takie same "efekty" można uzyskać w słuchawkach dokanałowych. I tak też jest z Portami - one mają lekko stłumioną górę - po prostu i charakterystyka jest podobna do In-Ear. Niski bass, lekka średnica i troszkę stłumiona góra. Ale nie jest tak źle.

Mogę szczerze polecić jak za tą cene :mrgreen:

Jakieś pytania jeszcze ..... ?

Pozdrawiam !

Skomentuj

Dzieki za info.Wiedziałem własnie to o nich ale chciałem sie upewnic.Mieszkam w małym mieście ale nie paraduje w nich po miescie tylko słucham w domu.

Skomentuj

bartekgib, co do slychania mp3 z nokii N70? jakosc jast naprawde legancka. nie chce wydawac duzej kasy. bo zadko slucham muzyczki z mp3

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item137678499_...kazja_fv_.html
              AKG 26P
              Lepsze od porta pro?Maja chyba nad nimi przewage w posatci tego ze w domu beda wygodniejsze i lepiej beda izolowac od otoczenia a cena ta sama.

Skomentuj

Różnie to bywa, poziom dźwięku +- ten sam w 26P i Portkach.

Skomentuj

No AKG są lekko wygodniejsze, jednakże to Porty wygrywają pod względem dźwieku. I to wiem z własnego doswiadczenia. A co do wygody - AKG są wygodne, co nie znaczy, że Porty nie są wygodne. Są - jednakże w nich system regulacji jest bardziej skomplikowany.

Co do Nokii N70 - uwierz mi kolego - nigdy nie osiągniesz dobrej jakości w telefonie na słuchawkach dousznych. Do takiej Nokii najlepiej jest kupić słuchawki In-Eear ( EP-630 ; EP-635 ; CX 300 ). Sony Ericsson się zmądrzył, i do telefonów z kolekcji Walkman Ž daje słuchawki w systemie dokanałowym. One po prostu wzmacniają dźwięk, dają o wiele, wiele, wiele lepszą jakość i mocno odizolowywują od dźwięków z otoczenia ( nawet po wyłączeniu dźwięku jest głucho, bo nie słyszymy nic z zewnątrz ). I to wcale nie chodzi o to, że ja mam takie słuchawki i wszystkiem polecam. O nie. Po prostu już znam wiele osób, któe powiedziały, że więcej dousznych nie kupią i korzystają tylko z dokanałowych. A jeżeli chce się mieć dokanałówki z pilotem i to produkcji Nokia - polecam te : http://www.allegro.pl/item138829032_..._41_f_vat.html Za tą cenę - dobre słuchawki. Może nie mają "aż" takiego dźwięku jak EP'ki - ale lepsze to niż orginały.

Sam mam EP'ki i jeżeli teraz będe kupował telefon - to z odtwarzaczem, bo wiem, że wszelkie niedoskonałości dźwięku z telefonu poprawią moje EP'ki. (Narazie mam Nokie 3100 :razz: ). Na moim odtwarzaczu te słuchawki wymiatają - aż uśmiech sam się pojawia przy pewnych piosenkach.

Warto wydać i mieć dokanałówki - POLECAM, BO NAPRAWDĘ ICH WYGODA JEST SWIETNA A DŹWIĘK JEST WYSOKIEJ JAKOŚCI ! ! ! !

Pozdrawiam !

Skomentuj

Czaruję...
                  X