Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 25/60.... Spalony??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 25/60.... Spalony??

Qrczaki w moim nowiutkim głośniku doszło do strasznej awarii... Na początku grał jak należy ale po czasie cewka zaczęła strasznie przycierać o magnes... czasami blokując całkowicie. Do tego gra teraz strasznie cicho a wzmacniacz przy lekkim podkręceniu "volme" się wyłącza.... Czy to znaczy że go spaliłem?? Pewnie z gwarancją się mogę pożegnać?????? :-/

[ Dodano: 2006-11-06, 23:05 ]
    Zamieszczone przez MormoN
    Qrczaki w moim nowiutkim głośniku doszło do strasznej awarii... Na początku grał jak należy ale po czasie cewka zaczęła strasznie przycierać o magnes... czasami blokując całkowicie. Do tego gra teraz strasznie cicho a wzmacniacz przy lekkim podkręceniu "volme" się wyłącza.... Czy to znaczy że go spaliłem?? Pewnie z gwarancją się mogę pożegnać?????? :-/

No dobra.... Skoro już to może ktoś mi podpowie czy opłaca sie go wymienic na Vistaona W250S... Z symulacji w winisd wynika że gra prawie tak samo... Ale może ktoś z was miał okazje tego posłuchać...?? Może potrafi zejść troche niżej jak tonsil??

Zmierz ile ohmow ma cewka, wyglada na spalona ;]

Skomentuj

I na to wychodzi że cewka jest spalona... śtufka w plecki.

A czy ktoś mi teraz powie co sensownego w tych wymiarach może mi go zastąpić?? Coś co ewentualnie zedzie trochę niżej od tego GDN`a?? Ale żeby to nie był "flak" pokroju STX....... Pliz pomóżcie mi bom sie wkurwł....

Skomentuj

sprobuj zareklamowac.

Skomentuj

zareklamuj ;] moze Ci wymienią. visaton teoretycznie powinien wytrzymać wiekszą moc i teoretycznie powinien troszke nizej zejść ale jak to jest w praktyce..

Skomentuj

Nie wymienią.... :-/ Cewka była przegrzana... Sprawdziłem :-) Tylko membrana się troche uszkodziła :-)

Skomentuj

Czaruję...
            X