Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prośba :) zaczynam o du..y strony

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

prośba :) zaczynam o du..y strony

Witam,
    dawno juz nie zagladalem na to forum :) jednak mam taka prosbe: jakis rok moze wiecej temu zbudowlem sobie subwofer. Normalna domorobka. Z calosci jest tam chyba dobry tylko naped ktory zakupilem tu oferowany na forum wersja ta najmocniejsza chyba ma 300watt. Chcial bym teraz aby ktos pomogl mi dobrac do tego dobry glosnik oraz zaprojektowal obudowe. Cena nie jest az tak wazna na glosnik moge wydac i 300zl. Jesli jest ktos dla kogo byla by to frajda wspomoc mnie :) bede wdzieczny.

Chcesz wykorzystać posiadaną obudowę? Jesli tak, to jaką ma ona objętość?

Skomentuj

Chce zrobic zupelnie cos nowego 'fachowego'. Moja obudowa ma wymiary bede strzelal :40 glebokosc, 40cm szerokosc, 60 cm wysokosc. Ale przyznam jak ja robilem mialem wyszla mi troszke krzywa :( zapomnialem w pomiarach wziasc pod uwage ze jedna scianka powinna byc mniejsza. Ciolem recznie.

W tamtym czasie brakowalo mi gotowki wiec konstrukcja byla z cieciami kosztow. Chce wykorzystac jak najlepiej mos naped w koncu sporo kosztowal i ma sluzyc! :)

Aha moj pokoj ma kolo 25m2

Skomentuj

jakiego dzwieku oczekujesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez MiNos
          Moja obudowa ma wymiary bede strzelal :40 glebokosc, 40cm szerokosc, 60 cm
          Weź nie strzelaj, bo nas zabijesz :mrgreen: Jak chcesz coś sensownego zbudować, to musisz wszystko konkretnie obliczyć, a niewiesz nawet jaki litraż ma obudowa...

Skomentuj

sek w tym ze wlasnmie kiedys tam uzylem softu do liczenia ale wyszlo cos kosmicznego a ze nie mialem gotowki zrobilem co wyszlo i nijak sie to ma do jakosci. Stad moja prosba aby zbudowac cos dobrego.

Nie znam sie na glosnikach wiec nie wiem jaki wybrac. Napewno cos kolo 30cm i tu prosba jaki mam wybrac. I do tego glosnika bedzie napewno indywidualna obudowa.

A czego oczekuje? lubie jak slychac gleboki bas ale jesli chodzi o to czy glosno slucham muzyki to nie. Moze czasami. Chcial bym uzyskac taki efekt by wzmacniacz nie wysadzil z membramy glosnika.

Skomentuj

Więc...zacznijmy od tego jakie masz stereo, jaka jest powierzchnia Twojego pokoju, odsłuchowego, jakiej słuychasz muzy... Jesli rzeczywiście chcesz się do tego fachowo zabrać, to przygotuj się, że będziesz musiał zrobić fachową obudowę. Pooglądaj konstrukcje użytkowników forum i wex z nich dobry przykład. W subwooferze solidna obudowa to podstawa. :!:

Skomentuj

Wiec tak:
                pokoj 25m2
                rodzaj muzyki wszelka gama trance techno itd ale nie tylko dodatkowo cos luznego jak enigma i te klimaty.
                napewno nie slucham metalu oraz rocka :)

Skomentuj

MiNos, a z czym ten subwoofer bedzie współgrał? i ile masz $$$ na niego?

Skomentuj

jak wspomnialem naped juz mam firmowany od wlasciciela tej strony jeseli sie nie myle, dawno temu oferta byla dostena na stronie glownej. A co do ceny na sama skrzynie z glosnikiem moge wydac i 500zl

Skomentuj

a do jakich kolumn ten subek ma byc?

Skomentuj

500 zł... hmmm

moze TIW 200? tyle ze do pokoju 25mkw to bedzie mało cos mi sie wydaje... moze jakiś hertz ES300?

Skomentuj

MDS 10 lub 12 jak Ci starczy :)

Skomentuj

Gdzie można kupite ten glośnik? i jak wielka była by skrzynia do niego

Skomentuj

Zamieszczone przez MiNos
                              Gdzie można kupite ten glośnik? i jak wielka była by skrzynia do niego
                              Nie przesadzasz? Jak chcesz aby ktoś zrobił wszystko za Ciebie, to zleć komuś budowę i zapłać za robocizne. :razz: Wszystko znajdziesz :arrow: www.google.pl

Skomentuj

na qba.com.pl jest np, przynajmniej kiedyś był :P

Skomentuj

pisze na tym forum bo mialem nadzieje ze sa ludzie ktorzy pomoga z pasji a nie dla zysku. Jesli ktos chce pare groszy za to niech napisze na PW. Moze sie dogadamy :)

Skomentuj

MiNos, chodzi mi o to, że to o co pytasz można bez problemu znaleźć. Trzeba tylko trochę poszukać informacji.

Skomentuj

teoretycznie pewnie mozna, ale szukam kogos kto zna sie na tym doradzi jaki glosnik jaka obudowa itd. Liczylem ze jesli ktos zbudowal cos ciekawego i wartego polecenia innym pomoze mi cos zbudowac. Jestem kompletnie zielony w sprawie akustyki.

Skomentuj

no i dla takich to forum jest, ale jak sie jest zielonym to trzeba poczytac troche a nie czekac az ktos poda wszystko na gotowo, za projekty slono sie placi, wiec samemu lepiej zaprojektuj cos.
                                        jak jestes zielony i nie chce ci sie czytac to skopiuj jakas dobrze oceniana konstrukcje z gotowych juz tutaj na forum....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X