Może jestem noobem ale o matach akurat troszke wiem - maty takie wytłumiają i wygłuszają częstotliwości 0d 300Hz do mniej wiecej 2000Hz (wiem z doświadczeia - wygłuszałem takimi martami bitumicznymi komputer) i świetnie zdają egzamin.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zabieram sie za budowe glosnikow
Collapse
X
-
Zamieszczone przez NikoNmaty takie wytłumiają i wygłuszają częstotliwości 0d 300Hz do mniej wiecej 2000Hz
Zamieszczone przez UKAPrzy płycie wiórowej 18mm mata jest jak najbardziej wskazana,
Jak dla mnie to ma ona mały sens, sprawdza się w usztywnianiu blach w samochodzie czy w komputerze, jednak nie sądze aby jakoś znacząco, w większym niż pomijalnym stopniu wzmocniła przeciętnie nawet wykonaną obudowe...
Skomentuj
-
1chce zamontowac BR w przendniej scaince, wymiary 68x160mm, bo wtedy ladnie strojenie sie uklada na 42Hz, i calkiem dobrze mi sie to widzi, ale koncówka rurki BR, liczac MDF 18mm, i glebokosc budy 23cm, co daje koncowki rurki 5 CM od tylniej scianki, czy to wystarczajaco ? nie bedzie zadnego problemu ?
2. w ktorym miejscu najlepiej zamontowac zwrotnice ?
Skomentuj
-
Informuje, ze praca nad glosnikami idzie pełną para, zeby nie bylo, ze jestem ten co mowi i nie robi :P
Tutaj codziennie jakis update, daje nowe fotki wiec mozna ogladac, dawac jakies sugestie, oceniac i jakies slowa krytyki :
http://picasaweb.google.com/bikerbo/PierwszeDIYAudio
jutro ide kupic rezystory i wiertła, zaczne robic zwrotniczki :)
Pozdrawiam !
Skomentuj
Skomentuj