Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie 5.1/7.1 polecacie..?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie 5.1/7.1 polecacie..?

Witam mam karte dzwiękową Sound Blaster X-Fi Elite Pro BOX.. tak wiec pod tym względem do jakości nic nie mam..
    mam do niej podpiętą wieże Sony MHC RG270.. ale zastanawiam sie nad jakimś zestawem 5.1 lub 7.1 .. chodzi mi przedewszystkim o jakość dzwięku.. Jednak nie gardze jak jest głośno :]

Jak sądzicie .. kupić jakiś zestaw X.1 czy moze zostać przy tej wiezy.. jeśli zainwestować w X.1 to doradzcie .. jaki zestaw, z jakiej firmy, itp z góry dziękuje (kwota do 1500zł )

PS.. piszcie o takim sprzęcie który przynajmniej zagłuszy tą wieże
    (2x100wat RMS 6db)

6db?:P hhehe
    kolego za ta kase proponuje stereo lub zestaw stereo + sub. w tej kasie mozna zrobic soc naprawde dobrego. oczywiscie DIY

Skomentuj

Przepraszam nie 6dB .. tylko 6 om.. apropo dB to pisze ze ona wytwarza 98dB.. i nie powiem .. bo w domu wszystko chodzi.. pozatym prosze o konkretne namiary na sprzet lub pomysły.. co kupić

Skomentuj

Za te pieniądze kup sobie Creativy Giga Worksy 750'tki i bedzie głośno i ładnie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez pietras0007
          Za te pieniądze kup sobie Creativy Giga Worksy 750'tki i bedzie głośno i ładnie:)
          człowieku to jest forum DIY ,

Skomentuj

ff

jesli chodzi Tobie o zestaw komputerowy do 1500zl goraco polecam Logitechy z5500 thx 500 wat-bedziesz napewno zadowolony.Niekupuj zadnych creativow bo maja przytlmione dzwieki wysoko i srediotonowe za to mocny ale slabo kontrolowany bass.mialem 7 zestawow komputerowych od 300z do 1400 (bo tyle kosztuja te logitechy z5500).
            glosniki graja czysto ,ladne efekty w grach i filmach,i sa super glosne juz na polownie glosnosci.

Skomentuj

dzęki juz za pomysły.. tylko wspomnie ze nie mam kopa zabardzo do gier.. głównie do filmów i MUZYKI
              patrzcie też pod tym względem.. :] a co sądzicie o 7.1 .. albo są teraz chyba nawet 9.1 .. chyba ze mi sie przwidzało :razz: i skoro sądzici ze za taką kase.. mozna kupic fajny sprzęt typu wzmacniacz itp.. to doradzcie jaki.. i co .. dzęki bardzo

Skomentuj

sadze ze 5.1 co ci juz styknie :wink: 9.1 :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez loki86i
                  do 1400 (bo tyle kosztuja te logitechy z5500).
                  kosztują nieco ponad 1000zl ;]
                  więcej jak 5.1 to nonsens...
                  Zamieszczone przez misiako9
                  tylko wspomnie ze nie mam kopa zabardzo do gier.. głównie do filmów i MUZYKI
                  To w takim razie poczekałbym jeszcze troszkę , kupił jakiegoś ampli używanego, zrobił 5 monitorków na arn 150 + nawet stx pj ,a reszte kasy przeznaczył na suba aktywnego.
                  Zagra to pod każdym względem lepiej od z5500.

Skomentuj

e do kompa za 1500 wrobilbym stereo porzadne i tez bedzie elegancko.
                    w jakim pokoju ma to grac? ile metrow?

Skomentuj

w pokoju 3 X 4 m .. odrazu wspomnie ze lubie słuchać muzyki elektronicznej.. juz na tej wiezy wszystko chodzi.. ale skoro zbierałem tą kase 2 lata.. to chce zainwestować w taki sprzęt zeby okna wypadały.. ale przedewszystkim JAKOŚĆ dzwięku ..

apropo amlituner to kolega chciał mi sprzedać uzywanego
                      http://www.allegro.pl/item144620175_..._class_h_.html tu macie link do niego.. za 900zł.. wydawał sie fajnie grać.. ale nie wiem czy 600zł starczy na fajne głosniki

Skomentuj

12 mkw i tyle glosnikow to porazka... jestem wziaz za dobrym stereo lub 2.1 bedziesz zadowolony.

Skomentuj

porażka ?? .. dlaczego .. ?

Skomentuj

Za mały pokój na tyle kolumienek, a ten amplituner to zapomnij za ta kasę kupiesz yamahe, denona czy pioneera

Skomentuj

chyba dobrze jak mały pokój fajnie sie niesie.. czy sie myle ?.. moze zainwestowac w jakąs wieze.. ? podoba mi sie sony mhc-gx555 tylko musiał bym ją sprowadzić z USA .. łączny koszt to 1000 zł .. ale ona ma prawdziwe 460 RMS .. a nie jakies wymyslone co teraz czesto pisze..
                              tu macie linka.. http://images.google.pl/images?svnum...sony+mhc-gx555
                              co sądzicie o tym pomylse.. ?

Skomentuj

460 RMS?? ;/ jakos watpie w to, przy takiej mocy to te obudowy by popekaly pewnie
                                460 RMS ale jak sie doda max. moc kazdego glosnika
                                to jak tak liczyc t o ja mam kino domowe o mocy lacznej ok 1000 W RMS bez subwoofera :)

Skomentuj

Widze, że kolega nie może się zdecydować, kup sobie tego Logitecha 5.1 możesz nawet 7.1 i bedzie dobrze.

Skomentuj

wypisze jej dokładne dane .. o mi lepiej powiecie
                                    framre hogtalare
                                    kontinuerlig uteffekt (RMS ..)145+145W(6ohmvid 1kHz, 10% THD
                                    subufer
                                    kontinuerlig uteffekt (RMS ..)170 W(6ohm vid 80Hz 10%THD

ja wiem tyle ze w sumie ma 460 RMS .. :]

Skomentuj

ja tu widze moce przy różnych częstotliwościach a poza tym rms przy 10% zniekształceń??

Skomentuj

jesli pytasz sie mnie .. to źle trafiłeś bo ja to tylko umiem podłączyć.. a moze oto chodzi.?. przy tej mojej RG270.. około 30% mocy sie traci na kasetach, radiu i płytach.. naprawde dudni tylko jak jest podłączone do kompa.. Dlatego duzo ludzi miówi ze ona gra cicho.. bo w sklepie testują ją słuchając np. radia..

[ Dodano: 2006-11-27, 21:56 ]
                                        przepraszam ze nie edytuje ale tu zamieszczam link do tych szczegółowyxh danych od tej MHC-GX555
                                        http://pdf.crse.com/manuals/2580011731.pdf JEj dane techniczne są na 37 stronie .. i moze troszke wiecej tych danych pare kartek potem..

[ Dodano: 2006-11-27, 21:58 ]
                                        przepraszam na stronie 39 są te dane..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X