Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki zamiennik do kolumn NEW MILDTON 150 ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki zamiennik do kolumn NEW MILDTON 150 ??

Witam!!! Mam kolumny MILDTONY jak w temacie. Chcę wymienić głośniki basowe, bo stare uległy zniszczeniu (teraz posiadam tylko jeden stary bass , więc nie opłaca się jednego regenerować).
    Jakie głośniki kupić do tych kolumny żeby zgadzały się (mniej_więcej) parametry(cena do 60zł za jeden)? --- ewentualnie parametry mogą być lepsze:)
    Myślałem nad tymi z allegro, ale za bardzo się nie znam:] http://www.allegro.pl/item145173150_...8_ohm_stx.html
    lub tymi
    http://www.allegro.pl/item145726598_...owy_gwar_.html

co tam oryginalnie jest ?
    jeśli już to kup jednego nowego - to byłoby najlepsze wyjście,
    no może poza tym żeby obydwa nowe kupić jeśli ten 2 nadgryziony zębem czasu jest :)

Skomentuj

Mam jeden oryginalny GND 25/60/1 (zawieszania górne i membrana do wymiany, resor dolny i cewka ok). Ale nie chce kupować nowego tonsila (około 100zł), moge kupić regenerowanego za 50-60zł (wymieniany był resor górny i membrana). Tyko czy ten regenerowany będzie grać
      jak oryginał??

Skomentuj

Jeżeli bedzie miał piankowe zawieszenie to bedzie grał bardzo podobnie a jeżeli bedzie już
        miał gumowy górny zawias to bedzie grał inaczej...

Ja sam regenerowałem swoje GDN 25/60/1 (górne zawieszenie) i nie jest to wiele roboty,
        sama przyjemnosć, teraz czeka mnie tylko zmiana zawieszenia z serdiotonowcach...

Jak masz jakies pojecie to regeneruj!

Edit:

To jest orginalny głośnik <klik klik> , tamten co podałes to jest STX a ten drugi to juz w ogole lipa - alphard...

Jak wymieniasz głosnik to tylko na orginał.
        low-END

Skomentuj

Pojęcie jako takie mam, ale już dałem go do regeneracji (nie chce się tym bawić). Tylko koleś ma mi wymienić na gumowe zawieszenia :/ , czy to "inne granie" oznacza gorsze??
          Drugie pytanie: jaka jest różnica między kopułką srebrną a czarną? (będę miał zamontowaną czarną)
          Trzecie pytanie: czy kupić drugi regenerowany (oryginalny), czy stx tego co link podałem??- nie chce przepłacać za nowy tonsila

Skomentuj

jak juz to daj dwa takie same! roznica bedzie na pewno bo zmienia sie parametry

Skomentuj

inne granie, a przez to ze niedopasowane do zwrotnicy (bo byla projektowana pod scisle okreslone glosniki) beda graly gorzej.

Skomentuj

Czaruję...
              X