Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

seas 27tdfc czy seas 27tbfc/g ? tkanina vs alu.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

seas 27tdfc czy seas 27tbfc/g ? tkanina vs alu.

Siema.

W tym tygodniu kupie kopółki i wybieram miedzy seasami 27tdfc(tkanina) i 27tbfc/g (alu).
    Kto z was slyszal je? ktora brac? chetnie wziałbym alu,ale obawiam sie ze bedzie ostra,sypac piachem itp itd-tak mi sie kojarzy alu... jak to jest w rzeczywistosci?

Grac bedzie albo z kepem 165 albo z jakims seasem (no chyba ze cos w nizszej cenie/podobnej ale lepszego znacie).

pozdrawiam

Jeśli mam być szczery...alu do mnie nie przemawia,czy to seas czy inna marka.Za twardo,zbyt mechanicznie.Tak to odbieram,nie wiem jak inni ale to nie na mój gust.A KEP jest sam z siebie troszkę jasny,tak bynajmniej go odebrałem więc łączenie go z twarda górą to jak dla mnie totalna porażka.No ale w sumie to moje zdanie...

Skomentuj

Ja mam dwa kepy z seasek kt27tdfc zgrya się to bardzo ładnie. Z seasem mozan nisko robić podział lecz wg mnie kep spokojnei do 3-3,5k gra. Ja mam podział 2,8K z kompresją BS.

Skomentuj

Umberto,mysle ze w tej cenie nic nieznajde lepszego,moze sie myle?

Namawiaja mnie takze na l18rnx seasa,do tej kopolki,ale to nieprzemawia do mnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
          Za twardo,zbyt mechanicznie.
          A kto mówi że aluminium musi byc twarde ? Pewnie istnieje taka opinia że twarda membrana to i twarde brzmienie, bzdura, czy to aluminium czy tytan czy ceramika czy diament, każdy z tych materiałów charakteryzuje się wysoką sztywnością , (wiadomo ze między nimi są róznice) a co za tym idzie, sztywna membrana więc pasmo idzie w górę, mniej zniekształceń na uzytecznym pasmie, dopiero rezonanse własne robią jadkę ale przy kopułce która ciagnie do 30 czy więcej kHz kto by sie przejmował rezonansem na 30 kilo Sądzę że własnie niskie zniekształcenia dają wiernośc odtwarzania wysokich tonów i nietylko, ale wiele osób tego nielubi, tak samo jak w przypadku basów, gdy ekspert powiedział że slsy grają z niskimi zniekształceniami to wiele osób obużyło się że przeciez one sa kiepskie, a własnie że chyba mają kiepski gust bo lubią zniekształcenia JA ich np nienawidzę. Dlatego cenię sobie aluminiową membranę w al130 a tymbardziej tytanówkę visatona dsm która jak dla mnie wymiata

Tasior, jak mówiłem alu jest good. Wspominasz jeszcze o seasie l18 .. to też aluminiak z tego co pamiętam dlatego brałbym bez patrzenia na KEPa który w moim mniemaniu jest głośnikiem dla ludzi z małym wymaganiem, gra mocno ale niema charakteru.

Skomentuj

Tasior...a moze troche z innej mańki.. Usher T-9950
            Od niedawna posiadam i wyjsc z podziwu nie moge. Oczywiscie jest to tekstylna kopulka.
            Gra to diabelnie szczegolowo, ciepło i naprawdę przyjemnie dla ucha. Ma swoje lekkie zabarwienie, bo jest troszkę słodka. Słucham głównie jazzu, więc mi to bardzo pasuje.
            Kosztują 440 pln w akkusie, sprzedawane są zawsze w parze.
            Naprawdę warto się nad tym zastanowić.

Skomentuj

sdp,ale ja na kopolki mam o 200 zł mniej.
              gdyby stx 15 mial wiecej basu,to bym go wzial + lepsze kopolki,ale niechce robic 2.1

Skomentuj

Czaruję...
              X