Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotki pomocy!!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotki pomocy!!!!

Mam takie kolumny i chce do nich zwrotki dorobić:

gdn 25/55/1 pasmo 60-5000 Hz
    tvm (tesla) 4608 pasmo jego to 500-4000 Hz
    gdwt - pasmo przenoszenia 4 - 16 kHz
    - zalecana częstotliwość podziału 4,5 kHz (dane z neta)

Wszystkie głośniki 8 omh

Doradzcie jakis schemacik tylko nie Piszcie że mi się to nie będzie opłacać .

Jak by co to dzięki wielkie. :lol:

http://audiomania.info/articles.php?topic=4

Skomentuj

heh ja w tym zielony jestem jeśli chodzi o zwrotnice mam gostka co mi zrobi te zwrotki ale chciał bym się dowiedzieć od Was na temat schematu może coś podsunę kolesiowi to zrobi lepsze zwrotki niż jakieś tandetne standardowe. Sam nie dam rady zaprojektować więc dlatego pisze tu na forum i proszę nie odsyłajcie mnie do innych stronek czy działów (ewentualnie jeśli macie jakieś schemaciki) .
      Nie myślcie ze zemnie jakiś leń ja po prostu nigdy za to się nie brałem a jakiegoś szmelcu na allegro nie będę brał.

Skomentuj

Pewnie i tak temat trafi do kosza, więc nie będę się rozpisywał - na podstawie nawet pełnych parametrów producenta, nie mówiąc już o tym co zamieściłeś nikt nie zaprojektuje poprawnej zwrotnicy. Jeśli nie masz dostępu do systemu pomiarowego ani nie znasz nikogo z takowym to pozostaje Ci skopiować gotową konstrukcję na identycznych przetwornikach włącznie z kształtem obudowy i rozmieszczeniem głośników, bo one również mają wpływ na charakterystyki i w związku z tym dobór elementów poszczególnych filtrów.

Skomentuj

szukalem jakiegos wykresu ch-ki tej tesli i z tego co zauwazylem to bez pomiarow sie nie obejdzie. polecalbym zlozenie jiga i na podstawie pomiarow wykonanie zwrotki.

Skomentuj

Czaruję...
          X