Chciałbym złożyć kolumny na tych przetwornikach. Do arn + arv i 18 + pj mam juz gotowe schematy zwrotnic. Chciałbym nagłośnić pokój w akademiku, napędu docelowego jeszcze nie mam. jaki zestaw powinienem wybrać? wiem ze z arn jest lepszy bas a pj jest lepszym wysokotonowym. moze zestaw arn + pj? tylko byłby problem ze zwrotnica... wiem ze oba zestawy sa dobrze opisane ale chciałbym poznać opinie kogoś kto słyszał oba zestawy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
arv vs GDWK-10-200-4-PJ, stx 18 vs arn 150
Collapse
X
-
Nigdzie nie widze zeby napisal ze jest wiecej basu od GDN18? Sam odsluch jest dosc amatorski bo co mozna powiedziec sluchajac elektronicznie spreparowanej muzyki. I zwalanie winy za nosowosc brzminia na jakas cewke jest chyba nieco chore. No i odsluch byl kolumn z dwoma ARN150 a nie jednym.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekNigdzie nie widze zeby napisal ze jest wiecej basu od GDN18
Zamieszczone przez irekSam odsluch jest dosc amatorski
Zamieszczone przez irekzwalanie winy za nosowosc brzminia na jakas cewke
Skomentuj
-
jak na razie to jeszcze nie napisales czy ta cewka jest wlaczona szeregowo czy rownolegle. Jesli jest szeregowo to faktycznie jest to bardzo dziwne i tu trzeba by sie zapytac konstruktora zwrotnicy dlaczego tak postapil. W kazdym razie nigdy w zyciu nie widzialem zwrotnicy z tak wpieta cewka.
STX oczywiscie ze jest glosniejszy ale z basem to juz bardziej zalezy od konkretnej aplikacji i raczej nizej zejdzie rowneiz STX bo arn150 jest za malym glosnikiem zeby potarfil nisko grac.
Skomentuj
-
Caleb, tak, zwrotnica jest SW ( http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530 3 post od dolu) niewiem co ma ta cewka robic ale wiem ze z ta zwrotnica visaton brzmi conajmniej dziwnie
Skomentuj
Skomentuj