Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z glosnikiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z glosnikiem

witam. mam problem z glosnikiem GDN 25/60/1 Tonsila.
    do trzpienia dolnego nabiegunnika byla przyklejona cewka. przy rozbieraniu glosnika cewka sie urwala i jej elementy zostaly w szczelinie. wiec odkrecilem kosz, zdjalem gorny nabiegunnik, i gdy zdejmowalem dolny nabiegunnik pekl mi magnes, ale pekl w miare rowno na 2 krazki, ktore mozna latwo dopasowac, zaden kawalek sie nie skruszyl.

dodaje zdjecia z 4 stron magnesu, pekniecie widac tylko z 1 strony poniewaz nie dochodzi na 2 strone magnesu.

te czesci magnesu sie przyciagaja mocno i trza troche sily zeby je rozdzielic, a jeszcze przy dodaniu kleju napewno by sie nie rozpadly. i tu moje pytanie. czy glosnik z peknietym magnesem gral by jak wczesniej przy odpowiedniej regeneracji? czy te pekniecie nie przeszkadza? i kolejne pytanie? jak wycentrowac gorny nabiegunnik?

prosze o pomoc
    pozdrawiam

juz kiedys regenerowalem glosniki i dobrze wyszlo, tylko ze nie byl rozbierany kosz.
    Załączone pliki

nie znam sie na tym zbytnio, ale wiem ze te zdiecja sa do du** chyba je telefonem robiles, i do tego jeszcze takie male jakies... w sumie prawie nic nie widac
    a tak po za tym to mi sie wydaje ze dopuki nie dasz kleju w srodek magnesu to wszystko powinno byc ok,a jesli dasz pomiedzy magnesy jakis klej to moze pole cos tam inaczej chodzic :) (po piwie jest i tak mi sie wymyslilo:P)
    a po za tym to sprobuj i sprawdz :)

Skomentuj

hehe to masz niezly problem :razz: ja bym go wywalil i dokupil wiekszy (o tej samej grubosci)

Skomentuj

zobacz czy stx nie ma takich lub podobnych w swojej ofercie.

Skomentuj

ale glosnikow czy magnesow? bo sa rozne poglady co do glosnikow stx, jesli chwala inni przeklinaja

sadze ze z tym klejem to ciut mozna dac, oby nie na cala powierzchnie zeby przyciagania nie zmniejszyc,
          to tak jakby mial 2 odrebne magnesy i wsadzic miedzy nie kawaleczek papieru a nie deske

pozdro

[ Dodano: 2006-12-30, 22:51 ]
          http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
          czy ten glosnik dobry by byl na zamiennik?

porownywalnie: ten - tonsil
          Fs: 25,3877 Hz - 37
          Qms: 1,3588 - 2.76
          Qes: 0,5447 - 0.42
          Qts: 0,3888 - 0.36
          Cms: 7.4 - 7.13
          Mms: 52 - 26

w stx maja magnes pasujacy do tonsilow, ale centrowac nabiegunnik i tak trza, wiecie jak to dobrze zrobic?

Skomentuj

stary,od kiedy zmieni sie moc pola magnetycznego od kleju?
            jesli by tak bylo to by ekranowali klejem a nie drugim magnesem i puszka!

Skomentuj

Nie znam się dobrze ale jeden cały magnes ma różne bieguny na swoich bokach czyli rozchodzi się na 2 strony < - > jeśli magnes pękł to powstały 2 różne magnesy działające na siebie tak < - > < - > więc nie wiem dokładnie czy to coś zmienia chyba nie ponieważ tak czy siak pole magnetyczne wytwarzają ale nie będę się wypowiadać może ktoś mnie poprawi ;d

[ Dodano: 2006-12-30, 23:26 ]
              a jeśli cos nie tak to zobacz na stronie stx'a tam maja na sprzedaż magnesy

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=5&...=0&vSubPage=49

Skomentuj

a moze kup po prostu na allegro jakiegos gdn 25/40/3, gdn 25/60 lub gdn 25/60/1 z wykruszonym zawieszeniem gornym? bedzie po problemie...

Skomentuj

_mazur_, na początek magnesów.

Skomentuj

_mazur_, kup w STX magnes (jak najwiekszy - moze cos sie poprawi) i wycentruj nabiegunnik tak samo jak cewke tylko ze dajesz grubsze dystanse
                    dajesz takie zeby niebylo mozliwosci przemieszczenia promieniowo i kleisz to jakims klejem epoksydowym (2 skladnikowy - ceny ok10zl)

Skomentuj

Czaruję...
                    X