Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor SPH-176 + ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monacor SPH-176 + ...

Witam chcialbym sobie zlozyc monitorki troche lepszej klasy

I mam maly problem. .. co dolozyc do nisko-sredniotonowego Monacor SPH-176
    a) Visaton SC10n
    b) Visaton G20SC
    c) Perless DT-100
    Dwa ostatnie glosniczki sa po ok 100 zl / szt, a sc10n za 50 zl ... nie wiem czy oplaca sie dolozyc .. czy bedzie slyszalna roznica ???

I drugie pytanie ... moj Tata chce zlozyc sobie budzetowe kino domowe, polecilem mu na fronty i surroundy standardowa kosntrukcje ARN 150/30/8 + Visaton SC10N . Obecnie kino opiera sie na plastikach Sansunga. Nowe bedzie napedzane prawdopodobnie Yamaha 459. Z powodu braku w miare porzadnych glosnikow firmowych, chce zlozyc cos DIY, zeby gralo porownywalnie z Koda a moze ciut lepiej.

Czy ta konfiguracja nadaje sie na fronty ... ARN ma strasznie mala efektywnosc (84 db) .. moze zaproponujcie jakis glosnik ok. 15 cm ktory bylby ciut lepszy. Jakis Tonsil ? Para monitorkow nie moze kosztowac wiecej niz 300-330 zl .

Pomozcie
    Baracus :)

stx 15/100 ax

Skomentuj

Co do wysokotonówek to G20 gra przyjemnie, ale bardziej do 3way się nadaje, podobnie jak SC10N zresztą, DT100 nie znam to nic nie mówię, co do drugiego pytania jak ma być tanio to 18tka STX-a właśnie mam je na warsztacie i jestem miło zaskoczony, w konfrontacji do ARN188 wypada sporo lepiej, ładna cha-ka, duży SPL i przyjemny nie buczący bas, jak za tę kasę to nie widze konkurencji.

Skomentuj

masz mozliwosc zrobienia pomiarow czy chcesz kopiowac zwrotki?

co do kina to tanio mozna zrobic fronty na stx gdn-18-120 i sc10n, wychodzi taniej niz 2xarn, a lepiej

Skomentuj

wychodzi taniej niz 2xarn, a lepiej
          taniej TAK, lepiej tylko wtedy gdy masz suba, jezeli nie to i tak zagra nizej niz sub z kina...

Skomentuj

w nieduzym pomieszczeniu bas z 18-tki stxa wystarczy. zreszta jesli mowa o kinie domowym to subwoofer jest wazny, jakich bysmy frontow nie mieli.

Skomentuj

Zwrotki

Witam

Ma ktos moze lub moglby zaprojektowac zwrotki pod nastepujace monitorki:

Monacor SPH-176 + Visaton SC10N
              STX 15 100 8 AX + Visaton SC10N

Bardzo prosze o pomoc :P

Baracus

Skomentuj

Koło 100pln masz jeszcze do wyboru Vife XT19 i Seasa 22TAFG

Skomentuj

Czaruję...
                X