Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o kolumny

Witam
    Mam zamiar złożyć wzmacniacz na TDA2051 o mocy 40W na kanał i mam pytanie jakie powinienem zrobić do niego kolumny?

dobre pytanie ;]
    powiedz ile kasy masz na to ? (choć podejrzewam że niewiele raczej :) )
    Zamieszczone przez ullman
    TDA2051 o mocy 40W
    to tak baaardzo optymistycznie :)

Skomentuj

Niedrogie i nieduze

Skomentuj

a konkretniej ?
        ile masz ?
        200zł ? 500zł ?

Skomentuj

no właśnie niedrogie i nie duze:)
          moge ta to przeznaczyc około 200zl

Skomentuj

No to nie z dużo, tyle to potrafi na same obudowy, terminale, br itd. zejść, wcześniej myślałem o 18tce STXa, bo wzmak słaby, ale w tym budżecie to jedynie jakaś tania szerokopasmówka pozostaje, a to nie każdemu się podoba, więc chyba lepiej dozbierać albo rozejrzeć się za czymś używanym.

Skomentuj

za tyle zrobisz monitorki na 14 ss i pj.
              O 18sw zapomnij - kosztuje 60zł...

Skomentuj

ja tam nie jestem ekspertem ale może warto rozejżeć się za czymś używanym lub regenerowanym jak na pierwszą konstrukcję to wydaje mi się że nie jest zły pomysł trzeba kombinować nie jestem jakimś maniakiem dżwięku swoją konstrukcję opieram na regenerowanym tonsilu tzn gdn 16/15 i gdwk 9/80/3 i orginalnej zwrotce zwrotę z wysokotonowcem odzyskałem z zestawu który kupiłem na allegro za 40zł + przesyłka w skład tego zestawu wchodził jeszcze wzmacniacz trawiata i tuner faust wiem że nie jest to tak naprawdę diy ale ja dopiero zaczynam zabawą z tym a obudowę wykonuję z płyt które znalazłem w piwnicy a wykończenie to też kombinowanie ja mślałem o połączenu elementów malowanych i cienkiej sklejki (sklejka to też odzysk ze skrzynki po owocach :))bo w olsztyie trudno dostać fornir a poza tym chcę zrobić to jak najtaniej
                podsumowując:
                zestaw z allegro 40zł+ 20zł przesyłka
                reenerowane niskotonowce 44zł +9zł przesyłka
                klej wkręty kołk farba lakier bejca max30 zł mam zaprzyjaźniony sklep bydowlany

ten zestawim ma narazie groć z komputerem a w przyszłości w 5.1 jako efektowe
                może ktoś kto ma więcej wiedzy niż ja zaraz skrytykuje mój pomysł ale dla mnie liczy się to że sam coś zrobiłem
                pozdrawiam

Skomentuj

ARN 150 tesli i pj od stx-a. Tesla kosztuje 30zl a pj 20zl,do tego br i terminale to jakies 20zl. Zostaje ci 80zl,za tyle to juz dwie zwrotki beda. A obudowa? ...bedziesz musial pociac stara szafe :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                  X