Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Są jakieś godne polecenia głośniki aplharada?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Są jakieś godne polecenia głośniki aplharada?

Wiem że są nędzne, ale ciekawi mnie które modele ujdą w tłoku.
    Wiem że są to:
    LW800
    CW1202c
    CW1002c
    Ale słyszałem jak ktoś wspominal o SWi innych... jak to jest?

Szczeże z czystym sercem moge ci polecić najtańszą serie alpharda mianowicie EW !.Miałem każdy głośnik tej seri i charakteryzują go najlepsze średnie tony spośrób wszystkich serii.Jest cholernie wytrzymały na przeciążenia!! - sprawdzone!.

Skomentuj

A ja miałem kiedyś w starych skrzynkach tonsila Alpharda HW 8" 8Ohm i powiem szerze:
      Jak miałem kolumienki na podłodze w pokoju 3mx5m to bas z tego był niezaciekawy, praktycznie to był middbas ale jak położyłem je na szafe.... to byłem w takim szoku, że myślałem że spadne z krzesła możecie mi wjeżyć lub nie ale to naprawdę miało niesamowitego kopa. Może dam niezbyt ciekawe porównanie ale porównując do Altusów 110 w tym samym pokoju w tym samym miejscu na szafie to altusy wypadają mizernie do tych 20 alpharda może to przez to że alphard ma twarde zawieszenie?
      Ale porównując Altusy z tymi kolumienkami postawionymi na podłodze to bezkonkurencyjne do nich są altusy.
      Myślę, że jak za głośnik 20cm za ok 25zł jest wart swej ceny jak chcemy mieć dobry bas w wyższych rejestrach.

Skomentuj

alfred to alfred i nic tego nie zmieni a EW szczegulnie 16stka to dobra do basu ale srednie BLEEE znaczy nienajlepsze :)

Skomentuj

jedynie ogdne polecenia sa cw 1002 i 1202 reszta to badzie ale jak ktos kiedys powiedzial z gówna bata nie ukrecisz

Skomentuj

Taaaa...
            Dobre porównanie... he he...
            Zgadzam się co do gównianego bata...
            A co do reszty ??? Jak to mówią - " jak sobie pościelisz tak się wyśpisz "... Kapito ???
            Pozdro !!!

[ Dodano: 2004-10-05, 21:30 ]
            Poza tym...
            Do czego że tak powiem są Ci potrzebne te głośniki ?

Skomentuj

No co, wiem że to głupie porównanie ale jakiś przykład musiałem podać

Skomentuj

Gdybyśmy tak wszystko wiedzieli od razu w ciemno to nasze życie by było nudne i bez sensu...
                A tak to możemy sobie poeksperymentować, bo czasem okazuje się, że pomimo pomiarów i tak dalej to co stworzyliśmy jest dalekie od tego co chcieliśmy zrobić... Nawet z założenia... Samo życie... Czyż nie ???
                A poza tym - nie mielibyśmy tak zajebistego forum i tylu ciekawych ekspertów, projektów i tematów do ( nie tylko ) dyskusji......
                Dlatego : Audiole Wszech Stron Mira i Okolic Łączta Się !!! Hehehe...
                Pozdro dla Wszystkich !!! :)

Skomentuj

heh alfred - glsniki niby fajne ale zawsze jest "ale" - trzeba do nich odpowiednio podchodzic zeby efekt byl zadowalajacy

jednak uwazam ze nie mozna sie tak do konca smiac:) wiele osob wiele nauczylo sie na tych tanich sprzetach

gwizdki - maja do dupy raczej (choc TAWO stosuje 318sx - ciekawe czemu? przeciez nie sa takimi kiepszczakami, i gwizdek alfreda do reszty Tesli, dla mnie zagadka bo zaoszczedzaja 25oln czyli bzdet)

srednie - jest jeden model, raczej mizerny, jednak nikt go jeszcze nie ocenil sumiennie choc kosztuje 15pln, pewnie to odstrasza hehe

basowce - to chyba ich najmocniejsza strona, wspomniane wyzej legendy i modele niezje takie jak: cw1202c cw1002c lw800 dw100k .........

mnie osobiscie troszke ciekawia mniejsze przetworniczki serii LW-C41 (16.5 i 20 cm), dw65k i ew 65a pewnie powiecie ze nie sa za fajne, ale jakos bym poeksperymentowal za mala kase - moze da sie z tego cos zrobic:) ehh tylko brak sprzetu pomiarowego:(

Skomentuj

mialem troche 16stek alpharda i kazdy mial zryte srednie tony jednak co do basu to jak za 25-30zl nie moglem sie doczepic :) moze niedlugo jakies pomiary porobie i przedstawie je na forum i zobaczymy co one soba reprezentuja :]

Skomentuj

Ten średniotonowiec o którym piszesz to ETP1300s.Mam go w moich podłogówkach :).

Głośnik ten owszem nie jest cudem techniki ponieważ jest cichy :( - jego brzmienie nie jest złe.Nie ma takiego zlewania dżwięków jakby.Jednak jego największą wadą jest:

TO ŻE JEST CICHY i nie potrafi dorównać czasem reszcie głośników :)

p,s chyba sie powtarzam :P

Skomentuj

z alfreda ew650a mozna cos tam wykonac (monitory) wychodzi nienajgorzej w 7l BR, strojony 50Hz, ma wtedy f3 na 50Hz i impuls 11ms...............tylko on kurde potrzebuje niskiego ciecia............. wiec niezlego tweetera ehhh

w sumie to sie nie ma co dziwic ze w tej kategorii tesla arn150-03 4ohm jest niepokonana - przez swoje srednie tony:)

wlasnie takie pytanko na marginesie: jak nalezalo ciac tweeterka kopulkowego STX?

Skomentuj

wysoko
                          mysle ze 3500hz to minimum przy12dbfiltrze

Skomentuj

Z malych glosnikow ciekawy jest WH501H81 - zrobilem ostatnio monitorki na tym glosniczku. Ma calkiem przyjemne brzmienie, ale nisko to on nie zejdzie w closed (f3 ok 65Hz w 7l) - bo tylko do takiej sie nadaje...

Skomentuj

Cena tego głośnika jest stanowczo za wysoka.Wolał bym już tesle 150 jak bym miał wybrać między WH a arn

Skomentuj

No cena niska nie jest sczegolnie jego wiekszego brata WH651H81 - 80 zeta ja za swoje dalem 50 zeta za sztuke, ale mimo to jestem z nich zadowolony. Mialem STX GDN 15-50-4 SC i ten alphard gra duzo lepiej...

Skomentuj

gwizdki - maja do dupy raczej (choc TAWO stosuje 318sx - ciekawe czemu? przeciez nie sa takimi kiepszczakami, i gwizdek alfreda do reszty Tesli, dla mnie zagadka bo zaoszczedzaja 25oln czyli bzdet)

tu odpowiedz e-mail od tawo oryginał

"Witam
                                  Jest to głośnik wykonany na nasze zamówienie i nasz projekt w CHRL
                                  importowanym dla nas po przez sieć Hanlową Allphard
                                  Jest to głośnik wypełniony fluidem feromagnetycznym
                                  kopłka wykonana z jedwabiu cewka na nośniku aluminiowym, dokładnie
                                  centrowanym.Wykonano do tej pory 3000 szt wszystkie działają
                                  bezawaryjnie.Założeniem naszej firmy jest stosowanie elementów pewnych i
                                  sprawdzonych, Uznajemy ze jakość tego głośnika przekracza swoimi
                                  parametrami
                                  wszystkie znane nam glośniki tej klasy.
                                  Uzyskano głośnik o barwie ciepłej nie agresywnej bardzo miłej dla
                                  ucha.Pozostałe parametry standardowe tak jak Czeski głośnik ATV 104.
                                  Pozdrawiam TAWO"

Skomentuj

A to ciekawe... cos mi tu smierdzi ale w sumie maja racje do 20 zl to ten glosnik mozna uznac za dobry :)

Skomentuj

W najblizszym czasie bede robił koledze zabudowe do 206 (nie wiem ile dostane kasy na wzmak i głosnik) i prawdopodobnie bede musiał wybrac jakąs 25tke Alfreda. Która bedzie lepsza? SW czy CW? koles słucha głównie hiphopu jesli to cos pomoze przy doborze głosnika

Pozdrawiam

Skomentuj

wracajac do tych tw318sx.................to czy te glosniki 318sx w kolumnach TAWO i te znajdujace sie w stanie wlonym na rynku to te same glosniki??

bo juz sie kurde zgubilem

a w sumie patrzac na oferte eltaja...............ten glosnik wyglada faktycznie najsolidniej i najladniej

Skomentuj

Czaruję...
                                        X